Centralno evropski kup: Dvostruko zlato za Mažinga u Slovačkoj

Centralno evropski kup: Dvostruko zlato za Mažinga u Slovačkoj

Dvostruko zlato za Mažinga u Slovačkoj

OPOVO, 10. avgust 2022 – Streličari SK „Pančevo“ ove sezone beleže dobre rezultate na Centralno evropskom kupu. Opovčan Robert Mažing nastavlja sa dominacijom u disciplini golog luka gde je na četvrtom ovogodišnjem kupu održanom u Slovačkoj 6/7. avgusta ponovo osvojio zlatnu medalju.

Mažing je u kvalifikacijama uprkos izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima gađao 585 poena, što je samo devet manje od državnog rekorda koji je postavio pre samo par nedelja. U eleminacijama se lako probio do finala gde je snage odmerio sa austrijskim streličarom kog je porazio rezultatom 7-3 i time osvojio zlatnu medalju.

Foto/Streličarski klub Pančevo

Narednog dana na FITA 144 takmičenju (po 36 strela na 50, 40, 30 i 20 metara), Robert je sa 1222 poena oborio državni rekord i osvojio drugu zlatnu medalju na ovom takmičenju.

Odličan rezultat ostvario je i Sefkerinac Dragiša Jevtić koji je olimpijskim lukom u disciplini FITA 144 osvojio četvrto mesto i do obaranja državnog rekorda nedostajalo mu je samo dva boda. 

Kabinet predsednika opštine:  Zajednička pionirska ekipa Omladinca i Sportika

Kabinet predsednika opštine:  Zajednička pionirska ekipa Omladinca i Sportika

Zajednička pionirska ekipa Omladinca i Sportika

OPOVO, 10. avgust 2022 – Predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević održali su radni sastanak sa predstavnicima Fudbalskog kluba „Omladinac 1927“ i Školom fudbala „Sportiko“ iz Opova.

Omladinac i Sportiko su napravili saradnju i od naredne sezone Sportikovi pioniri takmičiće se u okviru Pionirske lige južnog Banata pod imenom Omladinca, tako da će Opovčani ove sezone zvanično imati tri takmičarske ekipe: seniorsku, omladinsku i pionirsku.

Kako su u pitanju neplanirani troškovi, pre svega za registraciju i lekarske preglede igrača, ova dva kluba su se obratila lokalnoj samoupravi, koja je dala pozitivan odgovor kako bi se i ova deca takmičila i napredovala.

Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo: Adaptirane i opremljene dve radne sobe

Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo: Adaptirane i opremljene dve radne sobe

Adaptirane i opremljene dve radne sobe

OPOVO, 10. avgust 2022 – U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koje realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković, iz zajma Svetske banke adaptirano je i opremljeno još 2 radne sobe na teritoriji opštine Opovo.

Potreba za adaptacijom dve radne sobe nastala je kao rezultat niza pozitivnih faktora u ovom mestu: povećanje broja stanovnika, odnosno mladih bračnih parova, multinacionalnost, te rast potrebe za predškolskim obrazovanjem.

Iako PU „Bambi“ godinama ulaže velike napore da obuhvati svu decu, nedostatak smeštajnih kapaciteta predstavlja izazov u radu ustanove, a lista čekanja iz godine u godinu raste.

Foto: ecec.mpn.gov.rs

Lokalna samouprava prepoznala je potrebu za proširenjem kapaciteta i staru zgradu „Kebs-a“ ustupila je na korišćenje predškolskoj ustanovi. Zgrada se nalazi u centralnom delu parka u Opovu na samo 150m od vrtića, u neposrednoj blizini su i osnovna škola, galerija, katolička i pravoslavna crkva, Centar za socijalni rad.

Novak Đoković Fondacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ adaptirali su i kompletno opremili objekat.

Radovi su podrazumevali zamenu podova, zidova, plafona, stolarije, rasvete, kao i ugradnju klima uređaja. Nove, adaptirane sobe (jedna mešovita i jedna predškolska grupa) potpuno su prilagođene potrebama dece, vaspitača i prati nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Pored nameštaja koji je biran i prilagođen svakoj uzrasnoj grupi, prostorije su opremljene novim igračkama, tepisima, lejzi begovima, štafelajima za slikanje, knjigama i potrebnim potrošnim materijalom.

U novim grupama na teritoriji opštine Opovo upisano je 40 nove dece uzrasta od 3 do 7 godina i prostorije su adaptirane i opremljene u skladu sa potrebama naših najmlađih stanovnika. Iz lokalne samouprave poručuju da za upis dece nema više liste čekanja.

https://ecec.mpn.gov.rs/
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje: Danas julske penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje: Danas julske penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih

Danas julske penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih

BEOGRAD, 10. avgusta (Tanjug) – Isplata julskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO).

Penzije će od danas početi da pristižu penzionerima koji primaju dobijaju preko tekućih računa, a za one kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima, od sutra.

Iznosi na julskim čekovima biće isti kao i na junskim a prosečna junska penzija je prema podacima Fonda PIO iznosila 30.974 dinara.