Odbojka na pesku: Ekipa „Mašinica“ pobednik turnira

Odbojka na pesku: Ekipa „Mašinica“ pobednik turnira

Ekipa „Mašinica“ pobednik turnira

BARANDA, 28. avgust 2022 – U organizaciji omladinske inicijative čiji su nosioci Uroš Urošević, Dejan Veselinov, Mihajlo Smuđa, Milan Stojanov i Nikola Vlah, u Barandi je održan četvrti po redu letnji turnir u odbojci na pesku.

Odbojka na pesku; Foto/Glas Opova

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima koji su se odazvali pozivu, a posebno lokalnoj samoupravi i Lovačkom društvu „Šnjep“ iz Barande na podršci. Za pobednike su obezbeđene medalje, a za sve učesnike i prisutne besplatno osveđenje, sladoled i roštilj.

Opštinski većnik Aleksandar Veselinov je istakao da su ovakvi događaji korisni  i sa sportskog i sa društvenog aspekta, jer okupljaju omladinu gde je druženje u prvom planu.

Na turniru je pobedila ekipa „Mašinica“ iz Barande.

Odbojka na pesku; Foto/Glas Opova_1
EP U16, “B” divizija: Srbija osvojila pehar!

EP U16, “B” divizija: Srbija osvojila pehar!

Srbija osvojila pehar!

PODGORICA, 27. avgust 2022 – Ženska U16 reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković tako je peharom krunisao sjajne partije koje je pružao tokom turnira u glavnom gradu Crne Gore.

Prethodno su samim plasmanom u finale, naše devojke izborile povratak u „A“ diviziju i time čak i premašile cilj koji je pred njih postavljen.

Srbija U16 – Turska U16 84:66 (19:15, 25:13, 26:6, 14:32)

Ana Jovanov Srbija

Posle koliko-toliko izjednačenog starta, u kome je naš tim ipak bio korak ispred, sve dileme su praktično rešene već u drugoj četvrtni. Mnogo bolja odbrana, donela je i više laganih poena i stalni rast prednosti Srbije. Do velikog odmora ona se popela na 16 poena – 44:28.

Serijom 10:2 naše devojke su otvorile drugo poluvreme i rešile sve dileme. Naravno da to nije značilo i da će do kraja da se opuste. Nikako. Nisu odustale od igre koja im je donela povratak u A diviziju, pa na kraju i ovaj pehar.

Turska nije izdržala pritisak, u trećem periodu stala je na samo šest poena, a Srbija pred poslednji mali odmor prednost uvećeala na 36 poena!

Jana Vesić je sa 18 poena bila najefikasnija, Minja Aranđelović je dodala 15, Jovana Popović 14, uz 7 skokova, dok je Lana Marić stala na 12, uz 11 skokova.

SRBIJA: Vesić 18, Aranđelović 15, Ćosović, Jovanov 5, Marić 12, Popović 14, Đurđević 9, Simončević 2, Ivanović, Mbombo Njoya 5, Brenjo 4, Lazarević.

EP U16, “B” divizija: Srbija

Foto: FIBA.basketball

Šah: Pozivni turnir u Crepaji

Šah: Pozivni turnir u Crepaji

Pozivni turnir u Crepaji

CREPAJA, 27. avgust 2022 – Povodom seoske slave u Crepaji , Velika Gospojina, odigran je tradicionalni, deseti po redu, pozivni turnir 16 igrača iz: Crepaje, Kovačice, Opova, Pančeva i Debeljače. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču, a igrano je sedam kola po švajcarskom sitemu.

Naši šahisti osvojili su prva dva mesta: Mitrović Živadin prvo, a Goran Vlajković drugo. Vlajković je bio vodeći do 6. kola ispred Mitrovića kada je poražen nakon grubog previda te je došlo do smene u vrhu tabele, tako da su u poslednjem kolu obojica naših igrača lagano ostvarili pobede i priveli turnir kraju na najbolji način.

„Organizatoru turnira  čestiteke na organizaciji, uslovi za igru fantastični, domaćini više nego ljubazni! Želimo im da organizuju još mnogo ovako uspešnih turnira“, izjavili su opovački šahisti. (G.V.)

Atletika: Bronza za Ivonu Stamenović na državnom prvenstvu

Atletika: Bronza za Ivonu Stamenović na državnom prvenstvu

Bronza za Ivonu Stamenović na državnom prvenstvu

OPOVO, 29. avgust 2022 – Sremska Mitrovica je 27. avgusta bila domaćin državnog atletskog prvenstva za mlađe pionire. Spartakova atletičarka Ivona Stamenović osvojila je bronzanu medalju u disciplini bacanje kugle hicem od 12,50m, tako da je Ivona pored dvoranske bronzane medalje, uspela da ponovi uspeh i na otvorenom. Ivona je nastupila i u disciplini bacanje vorteksa, gde je ostvarila svoj lični rekord 49,38m i osvojila peto mesto, a medalja u ovoj disciplini joj je izmakla za svega 2 metra.

Filip Poledica je nastupio u trci na 800m i osvojio 10 mesto, uz oboren lični rekord 2:54,20.

Foto/AK Spartak Opovo

Ivana Jovanov je takođe oborila lični rekord u bacanju kugle 9,13m i osvojila 14 mesto.

„Moram napomenuti da sam zadovoljan ostvarenim rezultatima. Ivona je opravdala očekivanja i stvarno od ovoga nije mogla bolje. Ivana je relativno skoro počela da trenira i dobro se snalazi. Što se tiče Filipa, on je bio najmađi u trci, konkurenti su bili godinu i dve  godine stariji, dao je sve od sebe i istrčao je lični rekord, ali njegovo vreme tek dolazi“, izjavio je trener opovačkog Spartaka Nemanja Stojanović.

JP Mladost: Kvar na mreži u Sefkerinu

JP Mladost: Kvar na mreži u Sefkerinu

Kvar na mreži u Sefkerinu
Sefkerin, 28. Avgust 2022
Trenutno su bez vode građani Sefkerina zbog kvara na uličnoj vodovodnoj mreži u ulici Vuka Karadžića. Ekipe jp Mladost je na terenu i radi na otklanjanju kvara koji će biti saniran u što kraćem vremenskom roku.