Izložba u Sefkerinu: Fotografije i razglednice Uroša Predića

Izložba u Sefkerinu: Fotografije i razglednice Uroša Predića

Fotografije i razglednice Uroša Predića

SEFKERIN, 2. avgust 2022 – Za doček slave, 3. avgusta, u Sali za venčavanja, biće priređena dokumentarna izložba fotografija i razglednica čuvenog srpskog slikara iz Orlovata Uroša Predića.

U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo kolekciju predstavlja Goran Nikolić – Neuzinski iz Opova, a otvaranje izložbe je zakazano za 19:00 časova.

Fudbal: Premijera novog Borca

Fudbal: Premijera novog Borca

Premijera novog Borca

SAKULE, 2. avgust 2022 – Nakon istupanja iz Srpske lige Vojvodina i perioda konsolidacije, sakulski Borac je prethodnog vikenda imao premijeru novog sastava. Sakuljani su kao domaćini odigrali nerešeno 3:3 sa Crvenkom iz Borče.

Matične knjige venčanih: U julu četiri venčanja

Matične knjige venčanih: U julu četiri venčanja

U julu četiri venčanja

OPOVO, 2. avgust 2022 – Tokom jula održano je četiri venčanja, po jedno u Sakulama, Opovu, Barandi i Sefkerinu.

SAKULE: Živa Ankić i Slađana Savin; OPOVO: David Dakić i Mirjana Joksimović; BARANDA: Vladan Dajlić i Maja Cukić; SEFKERIN: Goran Stanivuk i Jovana Vojka.

Fudbal: Uspešan vikend za opštinske klubove

Fudbal: Uspešan vikend za opštinske klubove

Uspešan vikend za opštinske klubove

OPOVO, 2. avgust 2022 – U sklopu priprema pred novu sezonu, tokom prethodnog vikenda Omladinac, Tempo i Radnički odigrali su pripremne utakmice. Sva tri kluba su bila domaćini.

Fudbaleri Omladinca 1927 pobedili su Banat iz Čente rezultatom 3:2 (2:1), a sva tri pogotka postigao je povratnik u redove Opovčana, Aleksandar Marković.

Sefkerinci nastavljaju sa dobrim igrama u pripremnom periodu. Ovog puta zabeležen je trijumf nad ekipom Potisja iz Knićanina. Gledaoci su mogli da uživaju jer su videli devet golova. Tempo je pobedio rezultatom 5:4 (2:2). Četvorostruki strelac za Sefkerince je bio Zvonko Jakovljević (17’, 23’, 77’ i 81’), dok je pobedonosmi pogodak postigao Nikola Bursać (85’).

Uspešnu proveru imali su i fudbaleri Radničkog iz Barande, koji su pobedili beogradski Bravo rezultatom 5:3 (2:0). Strelci za Radnički su bili Dobrić (2), Petrov, Jović i Milenković.