JP Mladost: Pukla cev i u Barandi

JP Mladost: Pukla cev i u Barandi

Pukla cev i u Barandi
Baranda 9. Avgust 2022
Obaveštavaju se stanovnici Barande da su trenutno bez vode zbog pucanja cevi. Ekipa je na terenu i radi na otklanjaju kvara.Iz JP Mladost mole za strpljenje i razumevanje

Fudbal: Rezultati i najava pripremnih utakmica

Fudbal: Rezultati i najava pripremnih utakmica

Rezultati i najava pripremnih utakmica

OPOVO, 9. avgust 2022 –  U trećoj pripremnoj utakmici Baranđani su ugostili Potisje iz Knićanina. Gosti su pobedili rezultatom 2:3, a strelci za Radnički su bili Miljković i Radojev. Za Radnički su nastupili: Babin, N.Lazin, Jović, Divljački, Radojev, Dmijović, Petrov, Miljković, Dobrić, Cukić, Sabo, Baić, Jovičin, Rajšić, Nećakov i M.Lazin.

Opovčani su gostovali u Beogradu gde su odigrali pripremni meč sa Mladim proleterom. Omladinac je trijumfovao rezultatom 4:0, a strelci su bili Stefan Marković, Gošić i Aleksandar Marković (2).

Sefkerinci su prošle nedelje odigrali dve pripremne utakmice. U okviru seoske slave Mandaline, Tempo i Borac iz Trnjaka (Republika Srpska) odigrali su nerešeno 1:1 (1:0), a strelac za Tempo je bio Arsić. U drugom meču Sefkerinci su dobili Proleter iz Mramorka 3:0 (1:0), strelci Mladenović (2) i Živkov.

Sakulski Borac je kao domaćin izgubio od Spartaka iz Debeljače rezultatom 1:4.

Već u sredu, 10. avgusta sastaju se Radnički (Baranda) i Borac (Sakule), Tempo – Proleter (Banatski Karlovac), dok Omladinac u nedelju (14.avgust, 18:00h) dočekuje Busije iz Beograda.

Kabinet predsednika opštine: Podrška za fudbalski klub iz Barande

Kabinet predsednika opštine: Podrška za fudbalski klub iz Barande

Podrška za fudbalski klub iz Barande

OPOVO, 9. avgust 2022 – Predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević održali su sastanak sa predstavnicima Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Barande.

Radnički se takmiči u okviru Druge južnobanatske lige Zapad, tokom leta reorganizovali su klub, novi trener je Žarko Grbović i posle dužeg vremena okosnicu tima čine upravo fudbaleri iz Barande. I ove sezone imaju visoke ambicije, odnosno povratak u Prvu južnobanatsku ligu.

Klubu je potrebna podrška od strane lokalne samouprave kako bi finansijski i organizaciono „zatvorili“ godinu,

Markov je istakao važnost sporta i obećao podršku lokalne samouprave fudbalskom klubu iz Barande.

„Pored redovnog konkursa za finansiranje sportskih klubova lokalna samouprava se trudi da u skladu svojih budžetskih mogućnosti i van konkursnih aktivnosti pomogne klubove sa teritorije naše opštine. U skladu sa ovom politikom pružićemo podršku fudbalskom klubu iz Barande pre svega zbog razvoja i popularizacije sporta u našem najmanjem opštinskom mestu, koje zauzvrat uvek daje kvalitetne i uspešne sportiste“, izjavio je Markov.

Škola fudbala: Spartanci otputovali na pripreme u Sokobanju (video)

Škola fudbala: Spartanci otputovali na pripreme u Sokobanju (video)

Spartanci otputovali na pripreme u Sokobanju

OPOVO, 9. avgust 2022 – Predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov ispretili su dečake i devojčice Škole fudbala „Spartanac“ na pripreme u Sokobanju i tom prilikom su uručili poklone za decu i trenere.

Markov je deci poželeo srećan put i kvalitetne pripreme ističući ovaj klub kao dobar primer sportske edukacije i rada sa najmlađim kategorijama.

Učiteljica kretaivne nastave u klubu Marina Lekić posebno izdvaja kvalitetne sadržaje koje pruža sportski kamp u Sokobanji.

Lokalna samouprava obezbedila poklone za “Spartance”; Foto/Glas Opova

„Treću godinu za redom vodimo decu u kamp u Sokabanju i ovo mesto se pokazalo kao vrlo kvalitetno i pogodno za rad. Bićemo smešteni u hotelu Banjica, imamo veliki sportski centar sa četiri terena sa veštačkom i dva terena sa prirodnom travom. Deci će biti dostupan i veliki akvapark i otvoreni i zatvoreni termalni bazeni, imaćemo šetačke ture sa organizovanim vodičima, planina Ozren, lokalitet Lepterija, Soko Grad i Bovansko jezero. Inače, Sokobanja je poznata po vazduhu, tako da će deca što više vremena biti u prirodi ali da nauče nešto novo o tim destinacijama“, rekla je Lekić.

Na sedmodnevne pripreme u Sokobanju otišlo je 48 Spartanaca koje prate tri trenera i učitelja.