Kadetsko evropsko prvenstvo: Ana Jovanov danas startuje sa reprezentacijom Srbije

Kadetsko evropsko prvenstvo: Ana Jovanov danas startuje sa reprezentacijom Srbije

Ana Jovanov danas startuje sa reprezentacijom Srbije

OPOVO, 18. avgust 2022 – Ženska kadetska reprezentacija Srbije danas startuje na Evropskom prvenstvu u košarci koje se održava u Podgorici. Za naš nacionalni tim, na poziciji plejmejkera nastupa Opovčanka Ana Jovanov.

Ženska U16 reprezentacija Srbije otputovala je u Podgoricu gde će od 18. do 27. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije.

Pred put na Evrobasket, selektorka Biljana Stanković odredila je tim koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. To su sledeće igračice: Jana Vesić, Minja Aranđelović, Imana Ćosović, Ana Jovanov, Mina Đurđević, Lana Marić, Jovana Popović, Teodora Simončević, Ivanka Ivanović, Jana Mbombo Njoja, Lana Brenjo i Ana Lazarevic.

Na turniru u Podgorici naš tim će biti u grupi sa selekcijama Holandije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Irske. Startujemo u četvrtak, 18. avgusta, protiv Severne Makedonije u 21 čas. Dve ekipe iz svih grupa izboriće plasman u četvrtfinale. Naša grupa se ukršta sa B grupom, gde su: Crna Gora, Bugarska, Norveška i Turska. Plasman u „A” diviziju direktno će izboriti finalisti.

Foto/KSS
Fudbal: Raspoloženi strelci Tempa izrešetali mrežu Dunava

Fudbal: Raspoloženi strelci Tempa izrešetali mrežu Dunava

Raspoloženi strelci Tempa izrešetali mrežu Dunava

SEFKERIN, 18. avgust 2022 – Sefkerinci sprovode uspešne pripreme, dobro igraju, pokazuju zavidnu efikasnost, tako da će sigurno biti u najužem krugu favorita za prvo mesto u opštinskoj ligi.

Tempo je u sredu odigrao pripremni meč sa Dunavom iz Velikog Sela u kojem su još jednom pokazali da im forma ide uzlaznom putanjom.

Sefkerinci su dobili utakmicu rezultatom 7:1 (2:0), a strelci su bili Mladenović (26’ i 78’), Evruz (48’), Bursać (50’), Živkov (62’), Radomirović (88’), dok je jedan pogodak bio autogol.

Međunarodna umetnička kolonija: U subotu otvaranje izložbe radova

Međunarodna umetnička kolonija: U subotu otvaranje izložbe radova

U subotu otvaranje izložbe radova

OPOVO, 18. avgust 2022 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo (Galerija „Jovan Popović“), a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u Opovu se od 7. avgusta održava Međunarodna umetnička kolonija „Opovo 2022“ u okviru koje učestvuju mladi umetnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Bugarske, Turske, Austrije i Španije.

Foto/Glas Opova

Domaćin kolonije je naš sugrađanin Igor Šiler, diplomac Kraljevske akademije umetnosti u Hagu. Tema kolonije je „roda“, ptica koja je simbol naše opštine, a zanimljivo je da umetnici rade u velikom improvizovanom ateljeu, starog tradicionalnog banatskog domaćinstva.

Kao rezultat ovog umetničkog projekta, u subotu, 20. avgusta (19:00h), biće otvorena kolektivna izložba radova učesnika kolonije.

Leto u Opovu: Ponovo radi sladoledžija

Leto u Opovu: Ponovo radi sladoledžija

Ponovo radi sladoledžija

OPOVO, 18. avgust 2022 – Teško je današnjoj deci i omladini objasniti da pre nekoliko decenija nije bilo računara, mobilnih telefona i kablovske televizije. Umesto toga družili smo se po ceo dan. Dođeš iz škole, uradiš domaći zadatak, ručaš i pravac ulica, pa onda fudbal, jurke, žmurke, sve do 19:15h kada je na tv programu išao crtani film. A negde tamo posle podne željno smo čekali poznato zvonce i uzvik koji je odzvanjao ulicom… slaaadoleeed! Sladoledžija na biciklu, na obe strane kormana po kanta (hladnjak), jedan sa čokoladom, drugi sa vanilom i kesa puna korneta. Neki su već u džepovima imali spremnih par dinara za dve kugle, dok su drugi žurno trčali do kuće da od roditelja uzmu novac.

Sladoledžija u kombiju; Foto/Glas Opova

I kada smo malo odrasli i počeli da izlazimo, uz šetnju na korzou i odlazak u bioskop, a kasnije na igranku, obavezno se svraćalo u poslastičarnicu na sladoled.

Ta vremena su odavno prošla, nema više putujućih sladoledžija, a nema ni poslastičarnice. Sve do ovog leta. Umesto bicikla, sada glavnom ulicom „šparta“ kombi, a umesto zvonceta, čuje se prepoznatljiva muzika.

Firma za proizvodnju sladoleda i ugostiteljstvo „Mia Nonna“ došla je na originalnu ideju i svoje proizvode sladoleda prodaje u putujućem kombiju. Svakog dana kombi polazi iz Kaća i dolazi do Glogonja, obilazeći usputna mesta. Kažu da im posao ide dobro, a sladoled je pravi domaći, kao u poslastičarnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Od početka avgusta evidentirano  1.712 požara

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Od početka avgusta evidentirano  1.712 požara

Od početka avgusta evidentirano  1.712 požara

Pančevo, 18. avgust  2022.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, kako ne bi izazvali požare koji mogu da ugroze živote građana i pričine veliku materijalnu štetu. 

Samo od početka avgusta evidentirano je 1.712 požara, od čega čak 1.357 na otvorenom prostoru. 

U narednom periodu, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda,  očekuje se period sa visokim temperaturama, koji pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru i njegovom brzom širenju.

Podsećamo građane da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva, kao i da je za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena kazna za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

Istim zakonom zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara. Za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena je kazna za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.

Sektor za vanredne situacije će i u narednom periodu, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama na republičkom i lokalnom nivou, nastaviti aktivnost pojačanog nadzora i obilaska terena radi otkrivanja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti građana.