FK „Banat“ Čenta: Mural za Roberta Radojkovića

FK „Banat“ Čenta: Mural za Roberta Radojkovića

Mural za Roberta Radojkovića

ČENTA, 11. avgust 2022 – Fudbalske radnike i sve ljubitelje fudbala, ne samo u Čenti, već i u široj okolini, pogodila je vest da je u saobraćajnoj nesreći 29. maja poginuo dugogodišnji fudbaler čenćanskog fudbalskog kluba „Banat“ Robert Radojković.

Tridesetjednogodišnji Robert je igrao na poziciji desnog beka i svi ga pamtimo iz derbi utakmica sa baranđanskim Radinčkim.

U čast svog fudbalera FK „Banat“ Čenta je na zidu svlačionice naslikao veliki mural sa likom Roberta Radojkovića, a autor murala je Ognjen iz Padinske skele. Čenćani su ovaj mural posvetili uz reči: „Večno ćeš nas bodriti i biti sa nama“!

Zavod za javno zdravlje Pančevo: Alergeni polen u vazduhu

Zavod za javno zdravlje Pančevo: Alergeni polen u vazduhu

Alergeni polen u vazduhu

Pančevo, 11. Avgust 2022
U 31. kalendarskoj nedelji u vazduhu grada Pančeva bili su zastupljeni poleni: ambrozije, konoplja, pelina, štira, bokvice, trave, lipe, četinara i koprive.

Detektovane su visoke koncentracije za polen koprive.

Maksimalno izmerena dnevna koncentracija za polen koprive je bila 75 polenova zrna/m3 vazduha, 02.08.2022. godine.

Polen ostalih biljnih vrsta je detektovan u niskim koncentracijama.

U narednoj nedelji se očekuje dalji rast koncentracija polena ambrozije.

Više na:

Poreska uprava: Kontrolisani ugostiteljski objekti širom Srbije

Poreska uprava: Kontrolisani ugostiteljski objekti širom Srbije

Kontrolisani ugostiteljski objekti širom Srbije

BEOGRAD,11. avgusta (Tanjug) – Poreska uprava saopštila je danas da je od 266 sprovedenih kontrola, koje su podrazumevale obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod, u 193 slučaja kontrole su bile bez nepravilnosti, dok u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Na Saboru trubača u Guči, prilikom kontrole u šest maloprodajnih objekta su utvrđene nepravilnosti prilikom evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja.

U isto toliko objekata, utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji „Dani Bate Stojkovića”.

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima, unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu.

U sedam slučajeva, utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga.

Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima „Pačir” u Subotici i „Štrand” u Novom Sadu.

Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune.

U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava navodi da, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici i zbog toga je u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Stoga, poziva sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

Hronika: Teška saobraćajka na Zrenjaninskom putu

Hronika: Teška saobraćajka na Zrenjaninskom putu

Teška saobraćajka na Zrenjaninskom putu
Izvor: RTS
Beograd, 11. Avgust 2022
Jedna osoba je poginula, a druga je povređena u saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kotež.

U nesreći na Zrenjaninskom putu poginuo je muškarac star 30 godina, a povređena je dvadesetjednogodišnja devojka, koju je ekipa hitne pomoći prevezla u Vojnomedicinsku akademiju. Ona je svesna, sa stabilnim parametrima, kažu u VMA.

Nesreća se dogodila kada je vozač “reno klija” udario u automobil ispred sebe, izgubio kontrolu i sleteo u desnu stranu van kolovoza, udario u ogradu, a potom u još jedno parkirano vozilo u dvorištu.

Na mestu nesreće su ekipe vatrogasaca, koje moraju da seku delove automobila kako bi izvukli telo.

Tu su i radnici “Beograd puta” i “Parking servisa”, koji čekaju da se završi uviđaj kako bi uklonili vozilo i osposobili saobraćajnicu u smeru ka gradu. Saobraćaj se odvija jednom trakom.