Adaptacija nekadašnjeg KEBS-a:  Svečano otvorene nove prostorije predškolske ustanove (video)

Adaptacija nekadašnjeg KEBS-a:  Svečano otvorene nove prostorije predškolske ustanove (video)

Svečano otvorene nove prostorije predškolske ustanove (video)

OPOVO, 30. avgust 2022 – Nakon renoviranja i adaptacije nekadašnjeg objekta Skupštine opštine Opovo (KEBS), danas su otvorene nove prostorije Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu.

Objekat su svečano otvorili predsednik opštine Miloš Markov i direktorka ustanove Gordana Rajšić, a nakon toga obišli nove prostorije.

Direktorka predškolske ustanove se zahvalila Fondaciji „Novak Đoković“, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Svetskoj banci, Opštini Opovo i lokalnim privrednicima koji finansirali i podržali realizaciju ovog projekta.

Otvaranje novih prostorija PU Bambi Opovo; Foto/Glas Opova 1

„Namena ovog prostora je za predškolsku i mešovitu grupu i za prijem oko četdesetoro dece, a benefit toga je da nećemo imati listu čekanja“, rekla je Gordana Rajšić.

Predsednik opštine Miloš Markov izražava zadovoljstvo realizacijom projekta i konačnog dugoročnog rešenja problema lista čekanja.

„Želeo bih da izrazim lično, veliko zadovoljstvo za ovaj objekat koji otvaramo danas, a to je još jedan objekat u sklopu Predškolske ustanove „Bambi“, ovde u Opovu. Sada dobijamo nove prostorne kapacitete za upis dece predškolskog uzrasta i obrazovanja. S obzirom sa nam 1. septembra kreće nova školska godina mi na ovaj način rešavamo dugogodišnji problem koji se ticao liste čekanja za upis dece. Imamo situaciju da oba roditelja moraju da rade, deca moraju i trebaju da idu u predškolsku ustanovu i mi realizacijom ovog projekta obezbeđujemo prostorni kapacitet, a to je ono što nam je nedostajalo jer imamo dovoljan broj radnika da upišemo svu decu sa teritorije naše opštine“, izjavio je Markov.

Otvaranje novih prostorija PU Bambi Opovo; Foto/Glas Opova 2

Predsednik opštine je podsetio i na realizaciju projekta izgradnje vrtića u Sefkerinu.

„Uz ovaj projekat imamo i završetak objekta, takođe predškolske ustanove u Sefkerinu, koje je drugo po veličini naseljeno mesto u našoj opštini. To je projekat koji realizujemo u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, i tamo ćemo uskoro otvarati još jedan nov objekat i na taj način smo dugoročno rešili problem upisa dece u predškolsku ustanovu“, poručio je Markov.

Nekadašnji najviši zakonodavni dom naše zajednice, postaje mesto za okupljanje i edukaciju naših najmlađih stanovnika, za našu budućnost.

Dan Barande: Polaganje venaca i najava novih projekata

Dan Barande: Polaganje venaca i najava novih projekata

Polaganje venaca i najava novih projekata

BARANDA, 30. avgust 2022 – Povodom praznika Dana Barande, predstavnici Mesne zajednice Baranda i lokalne samouprave odali su poštu i položili vence na spomenike narodnog heroja Olge Petrov i partizana Toše Aćimovića – Mećave.

Tom prilikom, predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin je rekao da je 19 Baranđana dalo živote za slobodu tokom Drugog svetskog rata.

Polaganje venaca u Barandi; Foto/Glas Opova 1

Predsednik opštine Miloš Markov je Baranđanima čestitao praznik i istakao žrtvu palih rodoljuba za slobodu naše zemlje. Takođe, osvrnuo se na realizovane projekte u Barndi i najavio novi kapitalni projekat.

„Ove godine smo uradili značajno asfaltiranje sporednih ulica, završili smo kapelu na groblju, hidrizolaciju objekta crkve, kao i niz manjih projekata na uređenju infrastrukture centralne zone. Trenutno, radimo na projektno tehničkoj dokumentaciji renoviranja objekta osnovne škole, a svi projekti u Barandi su rezultat dogovora sa vašim predstavnicima koje ste izabrali, i u takvoj konstelaciji možemo reći da su ti projekti rezultat želje građana Barande“, rekao je Markov.