Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšen nakon pljačke benzinske pumpe

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšen nakon pljačke benzinske pumpe

Uhapšen nakon pljačke benzinske pumpe


Pančevo,17. avgust 2022. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su N. M. (1986) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.
On se sumnjiči da je juče od radnika jedne benzinske pumpe u Vršcu, uz pretnju puškom, oteo 250.000 dinara, flašu viskija i cigarete.
Policija je pronašla sav ukradeni novac i vratiće ga vlasniku.
N. M. je, kako se sumnja, na isti način počinio još dva razbojništva na benzinskim pumpama u Kikindi i Požarevcu.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Vršcu.

Lokalna samouprava: Za predškolce i đake prvake 222 školska ranca (video)

Lokalna samouprava: Za predškolce i đake prvake 222 školska ranca (video)

SEFKERIN/OPOVO, 16. avgust 2022 – Nakon Sakula i Barande gde je u ponedeljak podeljen 61 školski ranac za predškolce i đake prvake, lokalna samouprava je danas nastavila akciju i uručila školske rančeve u Sefkerinu i Opovu.

U Sefkerinu je uručeno 48 rančeva, 21 za predškolce i 27 za đake prvake, dok je u Opovu podeljeno 113 rančeva, 57 za predškolce i 56 za prvake.

Predsednik opštine Miloš Markov je predškolcima i budućim prvacima čestitao početak školske godine i poželeo da budu dobri đaci tokom školovanja.

Podela ranaca u Sefkerinu; Foto/ Glas Opova

„Danas u Opovu završavamo akciju podele rančeva našim budućim predškolcima i budućim polaznicim osnovne škole i na taj način želimo da damo podršku roditeljima prilikom naredne školske godine

Roditelji su pozdravili ovu akciju i gest lokalne samouprave kao veoma koristan ali su istakli pre svega radost dece zbog ovog poklona pred polazak u školu. Uradili smo to u ovom periodu kako se roditelji ne bi izlagali trošku, a mi kao lokalna samouprava imamo dobru praksu iz prethodnog perioda i planiramo da nastavimo sa ovom akcijom“, izjavio je Markov.

Roditelji su pozdravili ovu akciju i gest lokalne samouprave kao veoma koristan ali su istakli pre svega radost dece zbog ovog poklona pred polazak u školu.

Lokalna samouprava je ove godine obezbedila i podelila ukupno 222 školska ranca, 108 za predškolce i 114 za đake prvake.

Podela ranaca u Opovu; Foto/Glas Opova
Republički hidrometeorološki zavod: Upozorenje na visoke temperature do petka

Republički hidrometeorološki zavod: Upozorenje na visoke temperature do petka

Upozorenje na visoke temperature do petka

Srbija, 17. avgust 2022
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do petka na području Srbije biti veoma toplo.
Maksimalna temperatura danas od 32 do 35 stepeni Celzijusa, sutra od 34 do 37, a u petak na jugu i istoku Srbije lokalno i do 39 stepeni Celzijusa, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.
Na području Bačke, Banata, Srema, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.
U ostalim delovima zemlje na snazi je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.
Na području Beograda najviša temperatura danas oko 34 stepena, sutra oko 37, a u petak do 35 stepeni Celzijusa.

Saobraćaj: Radovi na raskrsnici Borisa Kidriča i Šumske u Opovu

Saobraćaj: Radovi na raskrsnici Borisa Kidriča i Šumske u Opovu

Radovi na raskrsnici Borisa Kidriča i Šumske u Opovu

OPOVO, 17. avgust 2022 – U okviru prokekta izgradnje pokrivene zelene pijace u Opovu u toku su radovi na izgradni kolektora za odvodnjavanje vode tako da je raskrsnica Borisa Kidriča i Šumske deo građevinskih radova.

Mole se učesnici u saobraćaju da u ovom delu glavne ulice Borisa Kidriča obrate pažnju, jer u toku radova radi samo jedna saobraćajna traka.

Foto/Glas Opova
Druga južnobanatska liga Zapad: Fudbaleri startuju u nedelju

Druga južnobanatska liga Zapad: Fudbaleri startuju u nedelju

Fudbaleri startuju u nedelju

OPOVO, 17. avgust 2022 – Radnički iz Barande i Omladinac 1927 iz Opova, članovi Druge južnobanatske lige Zapad, zvanično startuju narednog vikenda.

U 1. kolu, koje se igra u nedelju, 21. avgusta, Radnički gostuje u Bavaništu (17:00h), dok Omladinac u 17:00h dočekuje u Opovu istoimeni klub iz Deliblata.

Druga južnobanatska liga Zapad i ove sezone broji 10 klubova. U viši rang otišli su Unirea i Glogonj, dok je u opštinasku ligu ispala Pobeda iz Samoša.

Novi članovi lige su Jugoslavija (Jabuka) i Stari Tamiš (Pančevo), koji su ispali iz Prve južnobanatske lige, dok se Budućnost iz Banatskog Brestovca plasirala iz Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Pored ovih klubova u ligi su još BSK Bavanište, Mladost (Vojlovica), Proleter (Mramorak), Mundial (Pančevo), Omladinac (Deliblato), kao i naši klubovi Radnički (Baranda) i Omladinac 1927 (Opovo).