Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni nasilnici, mladić u bolnici sa teškim telesnim povredama

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni nasilnici, mladić u bolnici sa teškim telesnim povredama

Uhapšeni nasilnici, mladić u bolnici sa teškim telesnim povredama


Pančevo, 3. avgust 2022.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, brzim i efikasnim radom, identifikovali su pet osoba koje se sumnjiče da su noćas u tuči povredili jednog mladića i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, protiv njih će podneti krivičnu prijavu za krivično delo učestvovanje u tuči.

Dvojica muškaraca starosti 39 godina, dvojica starosti 31 i 24 godine, kao i jedan muškarac za kojim policija intenzivno traga, sumnjiče da su u okolini Pančeva zadali više udaraca dvadesetjednogodišnjem mladiću, a potom pobegli.

Mladiću su u pančevačkoj bolnici konstatovane teške telesne povrede, a policija je četvoricu osumnjičenih ubrzo identifikovala i saslušala.

JP „Vode Vojvodine“: Sastanak oko plaćanja naknade za navodnjavanje biće održan i u Pančevu

JP „Vode Vojvodine“: Sastanak oko plaćanja naknade za navodnjavanje biće održan i u Pančevu

Sastanak oko plaćanja naknade za navodnjavanje biće održan i u Pančevu

Novi Sad, 3. Avgust 2022
JP „Vode Vojvodine“ nastavlјa konsultacije sa obveznicima na terenu i ove godine.

Danas, rad sa strankama biće organizovan u Sremskoj Mitrovici, u periodu od 9 – 14 časova u zgradi vodoprivrede, Promenada 13, sala na trećem spratu.

Budući da rešenja za naknadu za odvodnjavanje za tekuću godinu izazivaju dosta nedoumica, predstavnici Službe za naknade JVP “Vode Vojvodine” na licu mesta će rešavati zahteve obveznika i probleme u vezi sa spornim potraživanjima, neuručenim rešenjima, žalbama, reprogramima i slično.

Ova akcija, započeta prošle godine, naišla je na veliko odobravanje građana i pokazala se kao dobar poslovni potez, jer su na ovaj neposredan način rešeni problemi velikog broja obveznika.

Termini će biti organizovani u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Subotici, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu i Pančevu. U navedena mesta mogu doći i obveznici naknada iz okoline.

U zavisnosti od broja zainteresovanih obveznika, u navedene gradove i opštine ići će se i po nekoliko puta.

 O tačnoj lokaciji i vremenu za ostala mesta, obveznici će na vreme biti obavešteni preko lokalnih medija koji pokrivaju to područje, a informacija će biti i na sajtu JVP „Vode Vojvodine“ www.vodevojvodine.rs

Izvor: JP „Vode Vojvodine“

Popis stanovništva 2022: Prijavljivanje za popisivače do petka u 20 sati

Popis stanovništva 2022: Prijavljivanje za popisivače do petka u 20 sati

: Prijavljivanje za popisivače do petka u 20 sati

BEOGRAD, 3. avgusta (Tanjug) – Republički zavod za statistiku podseća građane da se popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi od 1. do 31. oktobra i da je u toku konkurs za prijavljivanje popisivača, koji traje do 5. avgusta.

Građani mogu da se prijave za posao popisivača popunjavanjem elektronske prijave do 5. avgusta u 20 časova.

Mogu se prijaviti na linku: https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPOP/prijava/pop> na sajtu popis2022.stat.gov.rs
Detaljnije informacije o zadacima popisivača i uslovima za njihov izbor zainteresovani građani mogu naći u okviru javnog poziva https://popis2022.stat.gov.rs/5-vestisaopstenja/news-events/20220722-javni-poziv-za-prijavljivanje-popisivaca/ .

Takođe u dokumentu Zadaci popisivača i procedura za njihov izbor: https://popis2022.stat.gov.rs/media/31094/zadaci_popisivaca_i_procedura_za_njihov_izbor.pdf> .