EP U16, B divizija: Pala i Holandija, Srbija prva u grupi

22/08/2022

u SPORT

B divizija: Pala i Holandija, Srbija prva u grupi

Izvor: KSS

PODGORICA, 22. avgust 2022 – Ženska U 16 reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Posle dana odmora, tim koji vodi selektorka Biljana Stanković pobedio je Holandiju i obezbedio prvu poziciju pred četvrtfinale.

Poslednji protivnik u takmičenju po grupama biće selekcija Irske, sutra od 18,45 časova

Baš kao što su i obećale, naše devojke su i u ovom meču demonstrirale veliku želju i borbenost u odbrani. I to posebno u drugom periodu kada su rivalke svele na svega pet poena. Već tada je bilo jasno kako će se ovaj meč završiti. Selektorka Stanković je opet mogla da dosta rotira, istovremeno drži visok ritam meča, ali i svežinu kod igračica.

Ako je bilo ikakvih dilema one su rešene serijom 11:0, za nešto malo više od četiri minuta igre, kojom je naš tim ušao u poslednji period i pobegao na 25 razlike – 53:24.

Kao što rezultat pokazuje, naše devojke su bile bolje u svim elementima igre. Posebno bitan podatak je što su naterale Holandiju na čak 38 izgubljenih lopti, jer to dovoljno govori o intenzitetu odbrane koju su igrale.

Najefikasnije su bile Lana Marić i Mina Đurđević, obe su ubacile po 13 poena i imale po 8 skokova.

Ana Jovanov je u igri provela 28:41 minuta, postigla osam poena (23% slobodna bacanja, 40% za dva, 20% za tri poena), imala tri skoka, tri izgubljene i šest presečenih lopti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima   OPOVO, 26. maj 2023 – Za razliku od prethodnih nekoliko kola, ovog vikenda utakmice bez većeg rezultatskog značaja osim meča u Vojlovici. Radnički gostuje u Vojlovici gde ima ulogu favorita ali i...

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu OPOVO, 25. maj 2023 - U prelepom ambijentu i na novom atletskom stadionu u Ćupriji održano je 24. maja Republičko školsko prvenstvo u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula, predstavljao je Viktor Lazin u...

Školski sport: Međuokružno takmičenje u atletici

Školski sport: Međuokružno takmičenje u atletici

Međuokružno takmičenje u atletici OPOVO, 23. maj 2023 - U Novom Sadu je 19. maja na stadionu Karađorđe, održano je Međuokružno takmičenje u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula predstavljao je Viktor Lazin u bacanju vorteksa i on je hicem od 47,60m...

najnovije

najčitanije