Mlađi pioniri: Tri medalje za Spartakove atletičare na Prvenstvu Vojvodine

Mlađi pioniri: Tri medalje za Spartakove atletičare na Prvenstvu Vojvodine

Tri medalje za Spartakove atletičare na Prvenstvu Vojvodine

OPOVO, 23. avgust 2022 – U Sremskoj Mitrovici je 20. avgusta održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire. Ivona Stamenović je opravdala ulogu favorita u disciplini bacanja kugle, gde je hicem od 13,00m odnela pobedu. Ovo je njen drugi najbolji rezultat u karijeri. Ivona se oprobala i u disciplini bacanja vorteksa, gde je pokazala da je vrhunska i u ovoj disciplini, i sa hicem od 47,53m osvojila srebrnu medalju.

Ivana Jovanov je u disciplini bacanje diska osvojila bronzanu medalju (18,02m), dok je u bacanju kugle bila sedma (8,70m).

Duško Vasić je u disciplini 200m zauzeo 6. mesto u grupi (35,70s), a u disciplini bacanje vorteksa je zauzeo 10. mesto sa rezultataom 32,82m.

Lazar Čatlajić je u disciplini bacanje vorteksa zauzeo 12. mesto (32,02m), što je njegov novi lični rekord.

Mihajlo Vasić je u disciplini 200m zauzeo 6. mesto u grupi (35,87s), Ena Vasić je bila trinaesta u bacanju vorteksa (28,10m), dok je Ivana Šotić je nastupila u skoku udalj i osvojila 9. mesto, (3,86m).

„Ovo takmičenje je bilo odlična provera pre državnog prvenstva koje nas očekuje 27. avgusta, takođe u Sremskoj Mitrovici“, izjavio je trener opovačkih atletičara Nemanja Stojanović.

Streličarstvo: Dva vikenda puna medalja

Streličarstvo: Dva vikenda puna medalja

Dva vikenda puna medalja

OPOVO, 23. avgust 2022 – U Beogradu na terenu Streličarskog kluba Košutnjak, 14. avgusta je održan streličarski turnir posvećen Svetlani Popović koja je jedan od naj zaslužnijih streličarskih trenera. U sastavu pančevačkog kluba, na takmičenju su učestvovali streličari iz naše opštine. Robert Mažing je briljirao u konkurenciji seniora golim lukom i osvojio zlato. Dragiša Jevtić je loše počeo kvalifikacije ali je na kraju ipak uspeo da se izbori za zlatnu medalju u konkurenciji seniora olimpijskim lukom. Takođe treba napomenuti da je seniorska ekipa Pančeva olimpijskim lukom u sastavu Branislav Damjanov, Dušan Grbić i Dragiša Jevtić osvojila bronzanu medalju.

Narednog vikenda (21. avgusta) u Novom Sadu po izuzetno složenim meteo uslovima uz obilnu kišu, Jevtić je uspeo da ispuca svoj lični rekord od 622 kruga u kvalifikacijama i da eliminacije završi na prvom mestu i osvoji zlatnu medalju. Mažing je odlično odradio kvalifikacije ali su vremenski uslovi uticali da ipak završi takmičenje na trećoj poziciji i osvoji bronzanu medalju.

NSZ: Isplata redovne i privremene novčane naknade za jul

NSZ: Isplata redovne i privremene novčane naknade za jul

Isplata redovne i privremene novčane naknade za jul

Beograd, 22. avgust 2022 – Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i privremenu novčanu naknadu za mesec jul 2022. godine.

Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u utorak 23.avgusta 2022. godine, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u sredu 24. avgusta 2022. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšen provalnik, krao računare i lekove

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšen provalnik, krao računare i lekove

Uhapšen provalnik, krao računare i lekove

Pančevo, 23. avgust 2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, intenzivnim radom, rasvetlili su provalu u ambulantu Doma zdravlja Pančevo i uhapsili D. P. (1998) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je, u noći između 11. i 12. avgusta, provalio u ambulantu u naselju Strelište u Pančevu i ukrao dva računara i lekove sa liste psihoaktivnih supstanci.

Ukradeni računari su pronađeni i vraćeni Domu zdravlja.

Osumnjičeni je zadržan do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Šah: Međunarodni turnir Pančevo open u Narodnom muzeju

Šah: Međunarodni turnir Pančevo open u Narodnom muzeju

Međunarodni turnir Pančevo open u Narodnom muzeju

PANČEVO, 23. Avgust 2022 – Međunarodni šahovski turnir Pančevo open – leto 2022 održaće se u prostorijama Narodnog muzeja Pančevo od 23. do 31. avgusta. Organizatori turnira su ŠK „Aljehin“ iz Pančeva i Šahovski savez Vojvodine uz podršku Narodnog muzeja Pančevo.

Planirano je nekoliko turnira za Pančevo open – kadetski rapid turnir, blitz turnir i rejtingovani turnir po Švajcarskom sistemu od devet kola.

Šahovski klub ,,Aljehin” i Šahovski savez Vojvodine več dugo rade na promociji ovog plemenitog sporta u Pančevu, koje polako postaje jedan od bitnih centara šaha u Srbiji. Članovi Aljehina osvajali su medalje i pehare na različitim lokalnim kao i međunarodnim turnirima u Srbiji i van nje.

 Raspored turnira je sledeći:

-Od utorka, 23. avgusta, do srede, 31. avugsta rejtingovani turnir po Švajcarskom sistemu od devet kola. Tempo igre je 90 minuta + 30 sekundi po igraču, prva partija će početi u utorak u 17 časova, dok će ostalih osam biti od 18 časova. Upisnina za turnir iznosi 3000 dinara.

-Kadetski rapid turnir održaće se u subotu, 27. avgusta, od 10 časova. Upisnina je 500 dinara, igra se 7 kola, po grupama. 

-Blitz turnir održaće se u nedelju, 28. avgusta, od 11 časova. Upisnina je 300 dinara. 

U slučaju da ste zainteresovani da se oprobate na turnirima možete se prijaviti na telefon 0613053137 ili na mejl ksenija.tomin29@gmail.com