Mladi sakulski tamburaši osvojili prvo mesto na Republičkoj smotri osnovnih škola

27/05/2024

SAKULE, 27. maj 2024 – Tamburaški orkestar OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule nastupio je na 24. Republičkoj smotri orkestara osnovnih škola i osnovnih muzičkih škola Srbije koja se održala u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima 25. maja. Na pomenutoj Republičkoj smotri koju organizuje Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije 25. i 26. maja stručnom žiriju i publici predstavilo se 16 orkestara iz cele države, a sakuljani su ostvarili izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto.
Kako i pravila nalažu, sakulski tamburaši su se predstavili sa četiri kompozicije koje su izveli i na 62. Muzičkom festivalu dece Vojvodine koji se održao u Gimnaziji ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu 12. maja, kada su stekli plasman za Republičku smotru.
Tamburaškim orkestrom dirigovao je nastavnik muzičke kulture Dorel Marjanu, a značajnu podršku iz publike mladim muzičarima pružili su Danijela Stanković, direktorka škole i značajan broj nastavnika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije