Stvaraoci Opova: Ove godine 26 izlagača i 64 rada (video)

Stvaraoci Opova: Ove godine 26 izlagača i 64 rada (video)

Ove godine 26 izlagača i 64 rada

OPOVO, 23. maj 2023 – U Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Stvaraoci Opova“ koja okuplja, ne samo umetnike, nego i sve kreativne individualce i grupe iz raznih umetničkih sfera i oblasti, koji su rođeni ili žive i rade u Opovu.
Ove godine na izložbi je učestvovalo 26 izlagača sa 64 radova, dok je, kao i prošle godine, autor koncepta i postavke bila umetnica Vesna Pavlović.
Na otvaranju izložbe, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić je istakla ulogu nastavnika likovnog Slavka Antića i slikara i nekadašnjeg direktora opovačke kulturne ustanove Pal Dečova koji su pokrenuli ovu umetničku manifestaciju. Na ovogodišnjoj izložbi ima dosta novih imena ali i autora koji su prisutni još od prve izložbe.
Izložba Stvaraoci Opova biće otvorena do 24. juna.

Izložba „Stvaraoci Opova“ : Foto/Glas Opova

Opština Opovo dobila od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

Opština Opovo dobila od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

Opština Opovo dobila od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

NOVI SAD, 23. maj 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Sremskoj Mitrovici ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose  s  verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine“, istakao je Mirović.

Na ovom konkursu Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu 15,5 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 sa promenom namene u prostor za kulturno umetničku delatnost i zabavu“ – nedostajuća sredstva za realizaciju revidiranog projekta“, odnosno završetak rekonstrukcije Vile „Mis Helena“ u Opovu.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao opštinski većnik Goran Divljački.