Aktivnosti na projektu Krug podrške: Obuka volontera

Aktivnosti na projektu Krug podrške: Obuka volontera

Obuka volontera

OPOVO, 5. maj 2023 – U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, održavaju se obuke za 5 mladih volontera koji će biti angažovani pri Kancelariji za mlade opštine Opovo.

Volonteri će dobiti obuku za trenere/mentore kako bi dalje pružali podršku iz komunikacijskih veština primenjivih prilikom zapošljavanja ili započinjanja posla prevashodno mladima iz projektnih korisničkih porodica, a nadalje i drugim korisnicima Kancelarije za mlade.

U narednoim projektnom periodu biće organizovane posete odabranim porodicama kako bi se uspostavio prvi kontakt sa mladim korisnicima.

Obuhvaćene ranjive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.

Projekat traje do 31. jula 2023.

 

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže

U subotu prikupljanje pet ambalaže

OPOVO, 5. maj 2023; U subotu, 6. maja, sprovodi se redovno prikupljanje pet ambalaže – limenke, tetrapak, papir i karton, u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe Brantnera pokupiti ispred vaših kuća.

 

Lokalna samouprava: Održana 46. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Lokalna samouprava: Održana 46. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Održana 46. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

OPOVO, 5. maj 2023 – Na 46. sednici Opštinskog veća Opštine Opovo razmatrani su izveštaji i predloga za tri tačke dbnevnog reda: Razmatranje Predloga Komisije i donošenje Rešenja o raspodeli sredstava po raspisanom Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Opovo u 2023. godini; Razmatranje Izveštaja sa preliminarnom rang listom Stručne komisije i donošenje Rešenja o dodeli sredstava iz budžeta opštine Opovo za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica; Razmatranje Izveštaja sa preliminarnom rang listom Stručne komisije i donošenje Rešenja o dodeli sredstava iz budžeta opštine Opovo za finansiranje programa i projekata udruženja građana

ONB Opovo: Majski program kulturnih događaja

ONB Opovo: Majski program kulturnih događaja

Majski program kulturnih događaja

OPOVO, 5. maj 2023 – Opštinska narodna biblioteka Opovo je objavila majski program. Na repertoaru su kreativne radionice za decu (radioničari Jovana Ugrinov i Olga Reljić) i slikarske radionice za odrasle (radioničar Olja Nikonova), umetnička izložba, pozorišne predstave za decu i odrasle, muzički koncert, projekcije filmskog festivala „Slobodna zona“.

Subota, 6. maj, 11h: kreativna radionica za decu (ONB Opovo)

Subota, 13. maj, 11h: kreativna radionica za decu (ONB Opovo)

Subota, 13. maj, 11-13h: slikarska radionica za odrasle – slikanje na platnu, radioničar Olja Nikonova (Galerija Jovan Popović)

Subota, 13. maj, 12h: pozorišna predstava za decu „Tri junaštva Kraljevića Marka (Kulturni centar Opovo, ulaz besplatan)

Ponedeljak, 15. maj, 10h: lutkarska predstava za decu „Avantura o saznanju“. Muzej Nikole Tesle je 2022. proslavio 70-u  godišnjicu uspešnog poslovanja. Tim povodom producirali su putujuću lutkarsku predstavu Avantura o saznanju – Tesla za decu. Predstava prati detinjstvo Nikole Tesle i namenjena je deci predškolskog i najmlađeg školskog uzrasta (Kulturni centar Opovo, ulaz besplatan)

Ponedeljak, 15. maj, 19h: U saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna zona, tokom maja u juna u našoj ustanovi biće prikazani filmovi sa prošlogodišnjeg festivala, filmovi će biti besplatni i pojedinačno najavljeni. Turneja Slobodne zone u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija (ONB Opovo).

Četvrtak, 18. maj, 19h: prvi solistički koncert naše sugrađanke Nine Stojanović, učenice srednje muzičke škole Jovan Bandur (Galerija Jovan Popović)

Subota, 20. maj, 11h: kreativna radionica za decu (ONB Opovo)

Subota, 20. maj, 11-13h: slikarska radionica za odrasle – slikanje na platnu, radioničar Olja Nikonova (Galerija Jovan Popović)

Subota, 20. maj, 20:30h: pozorišna predstava „Eling“; uloge: Pavle Pekić, Ljubomir Bandović, Nenad Gvozdenović, Nataša Marković, Rade Marković (Kulturni centar Opovo)

Ponedeljak 22. maj, 18h: otvaranje izložbe „Stvaraoci Opova (Galerija Jovan Popović)

Petak, 26. maj, 19h: Filmski festival Slobodna zona (ONB Opovo)

Subota, 27. maj, 11h: kreativna radionica za decu (ONB Opovo)

Ponedeljak, 29. maj, 19h; Filmski festival Slobodna zona (ONB Opovo)

Tokom maja, zbog velikog interesovanja Galerija Jovan Popović radiće i sledećim danima: 13. maj od 11 do 19h; 14. maj od 17 do 20h; 20. maj od 11 do 19h.