Nacionalna služba za zapošljavanje: Isplata redovne i privremene novčane naknade

Nacionalna služba za zapošljavanje: Isplata redovne i privremene novčane naknade

Isplata redovne i privremene novčane naknade

 

BEOGRAD, 22. maj 2023 – Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da da će se preko Banke Poštanska štedionica izvršiti isplata:

redovne novčane naknade nezaposlenim licima za APRIL 2023. godine u utorak 23.05.2023. godine i privremene novčane naknade licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, za APRIL 2023. godine u sredu 24.05.2023. godine.

Predrag Ginculj – novi predsednik OO SNS Opovo

Predrag Ginculj – novi predsednik OO SNS Opovo

Predrag Ginculj – novi predsednik OO SNS Opovo

 

OPOVO, 4. maj 2023 – Nakon izbornih skupština mesnih odbora u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu, na kojima su izabrani predsednici mesnih odbora i delegati, održana je i Izborna skupština Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Opovo.

Pored prisutnih članova stranke i delegata Skupštine, gosti na sednici su prisustvovali potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović i član predsedništva Srpske napredne stranke Marko Mladenović.

Sednicom je predsedavao dr Zoran Tasić, jedan od dva dosadašnja poverenika Opštinskog odbora, a pomagali su mu najstariji i najmlađi delegat Skupštine, Milorad Ješin i Bosiljka Mitrović. Izveštaj o dosadašnjem radu Opštinskog odbora podneo je poverenik Opštinskog odbora Miloš Markov.

Nakon obrazovanja Verifikacione i Izborne komisije, delegati su za novog predsednika Opštinskog odbora izabrali Predraga Ginculja, pokrajinskog poslanika i dosadašnjeg člana Opštinskog odbora.

U svom obraćanju, Ginculj se zahvalio prisutnim delegatima i članovima stranke na poverenju koje mu je ukazano i istakao ponos što je deo političke organizacije koja Srbiju unapređuje i menja na bolje pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića.

„Srpska napredna stranka se uvek trudila da bude stranka otvorenih vrata za sve ljude koji žele promene, za sve ljude koji žele bolju Srbiju, jer Srbija je svetinja koju moramo svi zajedno da čuvamo. Aleksandar Vučić me je naučio da se borim, da vredno i pošteno radim i da volim svoj narod i otadžbinu, “ poručio je Predrag Ginculj i pozvao građane na veliki skup 26. maja ispred Narodne skupštine gde će pristojna i ujedinjena Srbija pokazati kako se država poštuje.

Proslava hramovne slave: Svetonikoljska litija na ulicama Opova (video)

Proslava hramovne slave: Svetonikoljska litija na ulicama Opova (video)

Svetonikoljska litija na ulicama Opova

OPOVO, 22. maj 2023 – Povodom obeležavanja Svetog Nikole, hramovne slave Srpske pravoslavne crkve u Opovu danas je održana liturgija. Nakon liturgije, centralnim ulicama Opova je prošla Svetonikoljska litija u kojoj su učestvovali vernici, deca iz osnovne škole i predstavnici lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća. Po dolasku u portu crkve rezan je slavski kolač Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave.

Po dolasku u portu crkve rezan je slavski kolač Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave: Foto/Glas Opova

Protonamesnik hrama Željko Milovanov prisutnima je čestitao praznik i zahvalio se svima koji su do sada donirali planiranu rekonstrukciju kupolu hrama. Predsednik opštine Miloš Markov čestitao je hramovnu slavu svim vernicima u Opovu, Sakulama i Barandi, a svim građanima naše opštine Dan opštine Opovo.

 

Fudbal: Sefkerinci overili ulazak u viši rang

Fudbal: Sefkerinci overili ulazak u viši rang

Sefkerinci overili ulazak u viši rang

SEFKERIN, 22. maj 2023 – Pobedom nad Jedinstvom 4:0 (1:0), Sefkerinci su se kolo pre kraja prvenstva  i teorijski plasirali u Drugu južnobanatsku ligu. S druge strane, Borac je u Kovačici pobedio Slaviju rezultatom 1:3 (1:2).

Po lepom i sunčanom danu ekipe Tempa i Jedinstva odigrali su jednu ne tako zanimljivu utakmicu. Dugo su gosti odolevali napadima Tempa koji su do prvog pogotka izgledali dosta bezidejno. Tek u 36. munutu na dodavanje Radomirovića Nikola Bursać postiže pogodak za 1:0.

Početkom drugog poluvremena domaći postižu drugi gol, a strelac je Lazar Anastasijević. Na 3:0 povisio je Aleksandar Radomirović u 76. minutu, a tačku na ovu utakmicu stavio je Nikola Dimitrov u 79. minutu za ukupnih 4:0 za Tempo. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka navijači i igrači Tempa bakljadom su proslavili plasman u Drugu južnobanatsku ligu – zapad.

Tempo: Kozlovački, Anastasijević (od 62. minuta Dimitrov), Plavšić, Arsić, Stanisavljević (od 55. minuta Cvetković), Uzelac (od 46. minuta Dačić), Mladenović, Bursać (od 70 .minuta Jovanov), Krueziju (od 46. minuta Janković), Radomirović i Jakovljević.

Rezultati 17. kola: Slavia – Borac (S) 1:3; Kolonija – Voja Gačić 3:3; Tempo – Jedinstvo 4:0; Vojvodina – Borac (P) 8:0; Pobeda – slobodan tim

Tabela: 1. Tempo (40); 2. Borac (S) (37); 3. Voja Gačić (27); 4. Slavia (24); 5. Kolonija (23), 6. Jedinstvo (21); 7. Vojvodina (20); 8. Borac (P) (6); 9. Pobeda (0)

 

Rukomet na Majskim danima: Taurunum pobednik turnira u mini rukometu

Rukomet na Majskim danima: Taurunum pobednik turnira u mini rukometu

Taurunum pobednik turnira u mini rukometu

OPOVO, 22. maj 2023 – U organizaciji Rukometnog kluba „Mladost“ iz Opova, u nedelju je održan turnir u mini rukometu na kojem su pored domaćina učestvovale i ekipe Pančevo, Taurunum (Zemun) i Jabuka.
Turnir se igrao po ligaškom sistemu (svako sa svakim), tako da je svaka ekipa odigral po tri utakmice., koje su trajale dva puta po osam minuta. Pobednik turnira je ekipa Taurunum, drugo mesto je osvoijla Mladost, Jabuka je treća, a Pančevo četvrto.