Majski dani: Po peti put Fudbalom do radosti (video)

Majski dani: Po peti put Fudbalom do radosti (video)

Po peti put Fudbalom do radosti 

OPOVO, 20. maj 2023 – U organizaciji Škole fudbala „Spartanac“ održan je peti po redu turnir „Fudbalom do radosti“. Pored domaćina na turniru su učestvovali dečaci i devojčice škola fudbala „Fitnes“ iz Kragujevca.

Nakon intoniranja nacionalne himne i odavanja počasti nastradalima u nedavnim tragičnim događajima minutom ćutanja, organizator je pozdravio mališane i njihove roditelje, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji turnira, a učesnike su ispred lokalne samouprave pozdravile načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

Dečaci i devojčice su bili podeljeni po starosnim kategorijama od 2010. do 2018. godišta, rezultati su bili u drugom planu, a ono što je bilo najbitnije jeste lepo druženja i bavljenje sportom.

Na zatvaranju turnira učesnike je pozdravio i predsednik opštine Miloš Markov koji je istakao važnost bavljenja sportom u njihovom uzrastu. Na samom kraju svim učesnicima turnira uručene su medalje.

Turnir Fudbalom do radosti 2023: Foto/Glas Opova

 

UPIK Opovo: Bratislav Babić novi šampion Kupa tolerancije (video)

UPIK Opovo: Bratislav Babić novi šampion Kupa tolerancije (video)

Bratislav Babić novi šampion Kupa tolerancije

 

OPOVO, 20. maj 2023 – U organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo i logističku podršku Udruženje sportskih ribolovaca „Linjak“, na jezeru Gajger Sportsko rekreativnog centra Opovo, održan je 14. po redu Kup tolerancije.

Inače, zbog pristupačnosti i uređenosti terena, kao i dobre organizacije Kup tolerancije je jedna od omiljenih destinacija osoba sa invaliditetom.

„Drago mi je što se broj takmičara na Kupu tolerancije iz godinu u godinu povećava, mada su nam tri ekipe otkazale zbog situacije na putu. Danas imamo 18 takmičara, pored onih koji su dolazili i ranije pojavljuju se i neki novi takmičari što znači da se priča o ovom jezeru i pristupačnosti ovog jezera za osobe sa invaliditetom. Dogodine će biti taj neku mali jubilej – 15 godina, svaki put podržana od strane hotela „Stari Banat“, HUB-a i Opštine Opovo kao generalnog sponzora, a ove godine je tu i „Rubin“ iz Kruševca koji nam je doneo svoje proizvode u vidu osveženja“, izjavio je predsednik UPIK Opovo Sava Lazin

Na takmičenju u sportskom ribolovu, pored Opovčana učestvovali su takmičari iz Zrenjanina, Kragujevca, Sombora, Subotice, Pančeva, Rume, Novog Sada i Stare Pazove.

XIV Kup tolerancije: Foto/Glas Opova

Sa domaćinom manifestacije takmičare su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Danjanov. Preko konkursa za projekte udruženja, lokalna samouprava svake godine finansira ovu manifestaciju koja se održava u okviru Majskih dana povodom Dana opštine Opovo.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na Kupu tolerancije koji se održava 14. put za redom, gde je  Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara napravilo još jednu lepu manifestaciju. Ove godine Majski dani su održavaju u nešto izmenjenom obimu zbog nedavnih događaja tako da je organizacioni odbor doneo odluku da neke manifestacije ne budu sastavni deo Majskih dana i to se odnosi na muziku, folklor, koncerte, održavanje akademije i to ćemo pomeriti za početak jeseni. Drago mi je što je danas prisutan izuzetno veliki broj takmičara i što ova manifestacija godinama opstaje, širi se i razvija. Danas i narednih dana očekuje nas lep sportski i kulturni program, u ponedeljak je Svetonikoljska litija i pozivam sugrađane da posete ove manifestacije i uživaju u njima“, poručio je Markov.

Ovogodišnji pobednik takmičenja je Bratislav Babić iz Upik Opovo sa ulovom od 6,8kg, na drugom mestu je Milivoj Dobanovački član UPIK Banat iz Zrenjanina, koji je imao ulov od 4,2kg i na terćem mestu je bio Mile Pivić iz UPIK Beograd sa ulovljenih 900g.