Opština Opovo dobila od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

24/05/2023

Opština Opovo dobila od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

NOVI SAD, 23. maj 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Sremskoj Mitrovici ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose  s  verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine“, istakao je Mirović.

Na ovom konkursu Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu 15,5 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 sa promenom namene u prostor za kulturno umetničku delatnost i zabavu“ – nedostajuća sredstva za realizaciju revidiranog projekta“, odnosno završetak rekonstrukcije Vile „Mis Helena“ u Opovu.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao opštinski većnik Goran Divljački.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Vila Helena kao nekad (video) https://youtu.be/_52CAFjFfto OPOVO, 5. decembar 2023 – Vila Mis Helena je svakako jedan od najstarijih i istorijski najznačajnijih arhitektonskih objekata u Opštini Opovo. Zgradu je podigao krajem 19. i početkom 20. veka austrougarski...

najnovije

najčitanije