Streljaštvo: Veronika kup u Sloveniji, dobar nastup Dragiše Jevtića

Streljaštvo: Veronika kup u Sloveniji, dobar nastup Dragiše Jevtića

Veronika kup u Sloveniji, dobar nastup Dragiše Jevtića

OPOVO, 16. maj 2023 – Od 10. do 14. maja u Kamniku u Sloveniji održan je streljački Veronika Kup. Veronika Kup je jedno od prvih Evropskih takmičenja u sezoni koje se rangiraju za rang listu Svetske streličarske organizacije i okuplja vrhunske sportiste iz celog sveta. Ove godine je ukupno učestvovao 291 takmičar iz 30 zemalja.

Takmičenje je bilo izuzetno naporno jer je tokom sva četiri dana takmičenja padala kiša. Na ovom prestižnom takmičenju u sklopu tima iz Srbije je učestvovao i Sefkerinac Dragiša Jevtić u konkurenciji 86 seniora. Jevtić je na takmičenju ispucao i svoj lični rekord od 643 kruga. U kvalifikacijama je tim rezultatom zauzeo 29 poziciju da bi kasnije u eliminacionom delu u odličnim mečevima popravio svoju poziciju.

U 1/48 je pobedio Ansena Jeromoa reprezentativca Luksemburga sa 6:0, a u 1/32 Jakuea Klementa reprezentativca Francuske sa 7:1. Meč sa Slovačkim reprezentativcem Jurajom Dušonom je bio neizvestan do samog kraja i bio je rešen poslednjom strelom i rezultatom 6:5 za Dušona. Jevtić je završio takmičenje na 9. poziciji. Vredi pomenuti da je miks tim u sastavu Anja Brkić i Dragiša Jevtić postavio seniorski rekord za miks tim od 1229 krugova.

 

RK Mladost Opovo: Turnir u mini rukometu

RK Mladost Opovo: Turnir u mini rukometu

Turnir u mini rukometu

OPOVO, 16. Maj 2023 – Rukometni klub „Mladost“ iz Opova organizovaće u nedelju, 21. maja, sa početkom u 16h, turnir u mini-rukometu.
Takmičiće se četiri ekipe u mini-rukometu, deca uzrasta od 6 do 12 godina.
Učestvuju: ŽRK „Pančevo“, ŽRK „Taurunum“ (Zemun), ŽRK „Jabuka“ i naš RK „Mladost“.
„Pozivamo sve zainteresovane da dođu na rukometni teren, kod osnovne škole, da se zajedno družimo uz ovaj sportski događaj“, poručuju iz opovačke Mladosti.

 

Srpska napredna stranka: U petak, 19. maja, veliki miting u Pančevu

Srpska napredna stranka: U petak, 19. maja, veliki miting u Pančevu

U petak, 19. maja, veliki miting u Pančevu

OPOVO, 16. maj 2023 – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo izdao je saopštenje u kojem poziva građanstvo u petak, 19 maja, u 18:00 casova, na veliki miting u Pančevu (Trg kralja Petra I, 2-4) “Srbija sanja i snove ostvaruje”, gde će se obratiti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Kik boks fulkontakt: Zlato za Uroša Janjića na Prvenstvu Srbije

Kik boks fulkontakt: Zlato za Uroša Janjića na Prvenstvu Srbije

Zlato za Uroša Janjića na Prvenstvu Srbije

SEFKERIN, 15. maj 2023 – Seniorski reprezentativac Srbije i član sefkerinskog kik boks kluba „Dragon“ Uroš Janjić zablistao sa najsjajnijim odličjem na Prvenstvu Srbije u disciplini borbe fulkontakt. Kanjić je osvojio zlatnu medalju i titulu šampiona države “A” klase u kategoriji do 71 kilogram.

Ovo takmičenje, koje je i izborno za reprezentaciju srpskog tima u fulkontakt disciplini, veoma uspešno je održano 13. i 14. maja u hali sportova “Ibar” u Kraljevu.

Na prvenstvu je učestvovalo 180 takmičara iz 45 srpskih klubova.

„Janjić je bio spreman, dao je sve od sebe, a tehnikom i borbom je dominirao u potpunosti. Takođe, treba podsetiti da je ove godine i na Evropskom kupu osvojio zlato i pehar u fulkontaktu“, navodi se u saopštenju sefkerinskog kluba „Dragon“.