PU „Bambi“ Opovo: Proslava Dana Ustanove i dečiji maskenbal (video)

PU „Bambi“ Opovo: Proslava Dana Ustanove i dečiji maskenbal (video)

Proslava Dana Ustanove i dečiji maskenbal 

OPOVO, 10. maj 2023 – Povodom Dana Ustanove P.U „Bambi“ Opovo, je organizovala i priredila maskenbal, dečiji najradosniji događaj. Deca su sa radošću predstavila svoje kostime. Defile maskiranih mališana prošetao je parkom, gde su ih roditelji i ostali građani znatiželjno posmatrali i sa velikim oduševljenjem nagradili aplauzom.

Nakon defilea u dvorištu Ustanove, koje je bilo posebno ukrašeno za ovu priliku, nastavljeno je druženje mališana. Naseljena mesta Sakule, Baranda, Sefkerin su takođe, ovaj dan proslavili u svojim objektima uz prigodan program.

Zahvaljujemo se roditeljima na saradnji i podršci povodom ovog nama svečanog događaja, koji su pokazali veliku kreativnost u izradi kostima. (S.Stefanov)

Povodom Dana Ustanove P.U „Bambi“ Opovo, je organizovala i priredila maskenbal: Foto/Glas Opova

 

 

Saobraćaj: Vetar lomio grane, saobraćaj na mostu bio na kratko obustavljen (video)

Saobraćaj: Vetar lomio grane, saobraćaj na mostu bio na kratko obustavljen (video)

Vetar lomio grane, saobraćaj na mostu bio na kratko obustavljen

Opovo, 10. maj 2023
Usled olujnog vetra koji je duvao tokom noći i jutra, oko 8 sati je došlo  do obaranja grana i bandere koji su na kratko onemogućili protok saobraćaja na mostu preko Tamiša.
Nakon intervencije ekipe JP Mladost  saobraćaj je normalizovan.
Zahvaljujemo našoj čitateljki Valentini Gasenberger na snimku

Gulašijada u Debeljači 13. maja, prijave u toku

Gulašijada u Debeljači 13. maja, prijave u toku

 

Gulašijada u Debeljači 13. maja, prijave u toku
Izvor /RtV OK/
Tradicionalna Gulašijada u Debeljači biće održana 13. maja. Takmičenje u pripremi gulaša biće i ove godine održano na prostoru vašarišta, a s obzirom na dobru organizaciju prethodnih, i od ove manifestacije se mnogo očekuje. Organizator manifestacije za koju su prijave u toku je Mesna zajednica Debeljača, a dešavanje organizuje u saradnji sa Osnovnom školom „Moša Pijade” koja je organizator Karnevala koji će biti održan istog dana. Svečano otvaranje Gulašijade je u 9 sati. Polazak karnevalske provorke od osnovne škole do Vašarišta počinje u 10 sati. Svečano proglašenje pobednika Gulašijade najavljeno za 14 sati. Prijave je moguće izvršiti u debeljačkoj Mesnoj zajednici do 11. maja. Za sve informacije, prijave učesnika i rezervacije mesta distupan je broj tel .013/664-159 a prijave se mogu izvršiti i lično kod sekretara Mesne zajednice Debeljača. Organizatori navode da pored učesnika iz Srbije očekuju i goste iz Mađarske.

Atletika: Spartak na Otvorenom prvenstvu Beograda

Atletika: Spartak na Otvorenom prvenstvu Beograda

Spartak na Otvorenom prvenstvu Beograda

OPOVO, 10. maj 2023 – Na atletskom stadionu na Banjici, održano je 7. maja Otvoreno prvenstvo Beograda za starije pionire. Konkurencija je bila poprilično jaka, a vremenski uslovi su išli atletičarima na ruku. Ivona Stamenović je u disciplini bacanje koplja osvojila bronzanu medalju, rezultatom 36.40m. Damjan Ivanovski je bio odličan u disiciplini bacanje kugle, gde je uz oboren lični rekord 11,91m osvojio bronzano odličje.

Izvanredan je bio i mlada nada, Filip Poledica koji je iaoko mlađi pionir briljirao u starijoj kategoriji na 300m, gde je bio drugi u grupi a 10. u ukupnoj konkurenciji uz oboren lični rekord 48,16s. Lazar Čatlajić je takođe mlađi pionir koji je nastupio u disciplini bacanje kugle i osvojio 10 mesto uz ostvaren hitac od 6,16m.

Prošlog meseca (9. aprila) u Ubu je održan “Ubov atletski miting”, gde je učešće uzelo veliki broj naših klubova. Opovački atletičari su osvojili dve medalje i to srebrne, Filip Poledica u trci na 400m i Ivona Stamenović u bacanju vorteksa. Odlični su bili i ostali atletičari: Stefan Vukajlov, u trci na 100m drugi u grupi, Jovana Vukajlov na 100m, druga u grupi, Maša Vukajlov na 60m treća u grupi, Milana Milovanov 4. mesto na 200m, Nikola Krivokuća 5. mesto na 200m.