Avantura o saznanju: Lutkarska predstava u ponedeljak

Avantura o saznanju: Lutkarska predstava u ponedeljak

Lutkarska predstava u ponedeljak

OPOVO, 13. maj 2023 – U ponedeljak, 15. maja (10:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo biće izvedena lutkarska predstava za decu „Avantura o saznanju“, a ulaz je besplatan.

Muzej Nikole Tesle je 2022. proslavio 70-u  godišnjicu uspešnog poslovanja. Tim povodom producirali su putujuću lutkarsku predstavu Avantura o saznanju – Tesla za decu. Predstava prati detinjstvo Nikole Tesle i namenjena je deci predškolskog i najmlađeg školskog uzrasta.

 

Školski sport: Okružno školsko takmičenje u atletici

Školski sport: Okružno školsko takmičenje u atletici

Okružno školsko takmičenje u atletici

OPOVO, 13. maj 2023 – U Pančevu je 9. maja održano Okružno školsko takmičenje u atletici gde su nastupile obe opštinske škole. Za Osnovnu školu “Dositej Obradović” Opovo, zlatne medalje su osvojili Semeja Taul (skok u dalj), Sava Bogić (skok u dalj), Ivona Stamenović (skok u dalj, Damjan Ivanovski (bacanje kugle) i Mateja Ola (bacanje kugle). Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Veljko Lalović (60m), Filip Poledica (300m), Nikola Krivokuća (skok u dalj), Nina Cvetković (skok u dalj), Milica Mojsa (bacanje kugle), Bojana Hajdarević (skok u vis), Emilija Angeloj (60m), dok su bronzana odličja osvojili Andrijana Mrvić (bacanje kugle) i Nikolina Petkovski (60m). Ostali učenici su osvojili od 4. do 8. mesta.

Za osnovnu školu “Zoran Petrović” Sakule, zlatnu medalju je osvojio Viktor Lazin (bacanje vorteksa), druga mesta su osvojili Dunja Vakareskov (300m) i Anja Aćimov (100m), a kao treći su se plasirali Milica Jovanović (600m), Valentina Ješin (bacanje vorteksa), Uroš Martinov (60m) i Duško Vasić (600m).

Učenike su predvodili nastavnici fizičkog vaspitanja Dejan Mihajlović, Nemanja Stojanović i Danijel Kozlovački.

Učenike koji su osvojili prvo mesto očekuje Međuokružno školsko takmičenje, koje će biti održano u Novom Sadu 18. maja.