Pozorište: Eling na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: Eling na sceni Kulturnog centra Opovo

Eling na sceni Kulturnog centra Opovo

OPOVO, 20. maj 2023 – Po tekstu Sajmona Benta, a u režiji Marka Manojlovića na sceni Kulturnog centra Opovo izvedena je pozorišna predstava Eling.

Čudni muški parovi uvek su bili fascinantni deo popularne kulture. Dva muškarca u paru, bez svojih „boljih polovina“ su nepotpuni i nesavršeni, pa je mnogo lakše prikazati sve njihove mane. Oni su kao stari bračni par – toliko naviknuti na društvo onog drugog, da ne mogu više ni da zamisle da su odvojeni. Ovakvi odnosi bez sumnje privlače našu pažnju, i pre svega nas zabavljaju. To ne znači da oni ne utiču na nas: možemo ih sažaljevati, diviti im se i sigurno, u slučaju Elinga i Kjela Barnea, izaći posle predstave dobro raspoloženi.

Uloge: Eling: Pavle Pekić, Kjel Bjame: Ljubomir Bandović, Alfons Jorgensen: Nenad Gvozdenović, Frank Ešli: Rade Marković, Reidun Nordsleten: Nataša Marković.

Predstava Eling_foto_glas_opova

 

Fudbal: Baranđani korak bliže tituli

Fudbal: Baranđani korak bliže tituli

Baranđani korak bliže tituli

BARANDA, 20. maj 2023 – Nakon iznenađujućeg nerešenog rezultata u prošlom kolu sa Mundialom u Pančevu, Baranđani su dodali gas i ispratili Bavanište sa pet golova u mreži.

RADNIČKI (Baranda) – BSK BAVANIŠTE 5:1 (3:1); Meč nije dobro počeo za Baranđane jer su gosti iz Bavaništa prvi poveli. Međutim, Radnički se brzo povratio i sa tri pogotka Dobrića, Cukića i Petrova na poluvreme otišao sa rezultatom 3:1.

U nastavku meča još dva pogotka za „Vrane“ a strelci su bili Dobrić i Milovanov. U naredna tri kola Radnički ima mečeve sa tri ekipe iz donjeg dela tabele (Mladost, Omladinac i Omladinac 1927), tako da ne bi trebalo da bude iznenađenja u njihovom pohodu ka prvom mestu Druge južnobanatske lige zapad.