Fudbal: Sefkerinski ekspres bez zaustavljanja u Pančevu

Fudbal: Sefkerinski ekspres bez zaustavljanja u Pančevu

Sefkerinski ekspres bez zaustavljanja u Pančevu

PANČEVO, 14. maj 2023 – Pobedom u Pančevu nad ekipom Voja Gačić, Sefkerinci su preskočili i poslednju ozbiljnu prepreku na putu ka Drugoj južnobanatskoj ligi zapad. Ostala su još dva kola do kraja i sa nova tri boda u pretposlednjem kolu Tempo će se i zvanično plasirati u viši rang.

VOJA GAČIĆ (Pančevo) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:2); Po izuzetno vetrovitom ali sunčanom vremenu, fudbaleri Tempa su odigrali još jednu dobru utakmicu i zabeležili zlata vrednu pobedu u borbi za ulazak u viši rang.

Međutim, nije dobro počelo za Sefkerince s obzirom da su Pančevci prvi došli u vođstvo već u 9. minutu. Bez obzira na rano primljen gol, Tempo je nastavio sa svojom igrom neprestano napadajući gol domaćina. Igrao se 34. minut kada su Sefkerinci izveli slobodan udarac sa desne strane, a najviši u skoku u šesnaestercu je bio Uroš Mladenović i poravnao rezultat. U 40. minutu gosti su tražili jedanaesterac ali glavni sudija umesto penala daje žuti karton za simuliranje Lazaru Jovanoviću. U 44. minutu korner za Tempo. Ubačena lopta u peterac, golman domaćih kratko odbija a na nju natrčava opet Mladenović za potpuni preokret i 1:2.

Na početku drugog poluvremena Aleksandar Radomirović postiže i treći pogodak za Sefkerince ali ekipa Voje Gačić smanjuje u 72. minutu na 2:3. U 80. minutu sudija pokazuje drugi žuti karton fudbaleru Tempa Lazaru Jovanoviću i isključujega iz igre jer je izveo slobodan udarac bez sudijskog znaka da može da izvede. Do kraja utakmice obe ekipe imali su po jednu izglednu priliku koju nisu iskoristili, tako da je na kraju, kad se sve sabere, ovo i realan rezultat.

Tempo: Kozlovački, Anastasijević, Cvetković (od 62.minuta Janković), Arsić, Stanisavljević, Bursać, Plavšić, Mladenović, Radomirović (od 62. minuta Dimitrov), Jovanović i Jakovljević.

Rezultati 16. kola: Jedinstvo – Vojvodina 2:0; Voja Gačić – Tempo 2:3; Borac (S) – Kolonija 4:1; Pobeda – Slavia 0:6; Borac (P) – slobodan tim

Tabela: 1. Tempo (37); 2. Borac (S) (34); 3. Voja Gačić (26); 4. Slavia (24); 5. Kolonija (22); 6. Jedinstvo (21); 7. Vojvodina (17); 8. Borac (P) (6); 9. Pobeda (0)

 

Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči

Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči

Životni atelje između slika i reči

PANČEVO, 14. maj 2023 – U četvrtak, 18. maja u 19 časova, u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo biće priređeno otvaranje izložbe „Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči“ Pridružite se u obeležavanju Međunarodnog Dana Muzeja, 18. maja i pogledajte do sada neotkrivene prepiske, crteže, karikature i detalje iz života velikog slikara Uroša Predića, našeg čika Uroša.
Goran Nikolić Neuzinski godinama je vredno sakupljao svoju bogatu kolekciju pisama, razglednica, crteža….koju sada premijerno otkrivamo Pančevačkoj publici.
Autor teksta kataloga izložbe je kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov, koji priča o svim važnim ličnostima iz života Uroša Predića, bilo da se radi o Predićevim kolegama iz sveta umetnosti, prijateljima ili članovima njegove porodice. Otkrivamo do sada nepoznate kometare umetnika o svojim savremenicima i umetničkim delima koja je video, kao i o njegovim putovanjima i naravno mestima za koje je najviše bio vezan, Orlovatu, Opovu, Beogradu, Pančevu….
Dođite da još jednom upoznate Uroša Predića, ovog puta iz jednog veoma ličnog ugla!

Dobrodošli!

PROČITAJTE JOŠ:


izložba u Sefkerinu; Uroš Predić – u zbirci Gorana Nikolića  Neuzinskog

ONB Opovo_baner_Uros_Predic

 

Pozorište: Tri junaštva Kraljevića Marka

Pozorište: Tri junaštva Kraljevića Marka

Tri junaštva Kraljevića Marka

OPOVO, 13. maj 2023 – Dugo je odzvanjao aplauz u sali Kulturnog centra Opovo na kraju predstave „Tri junaštva Kraljevića Marka“. Dva puta su glumci izlazili na naklon, a naši „klinci“ su pokazali da su postali prava i ozbiljna pozorišna publika koja zna šta je dobra predstava i kako da nagrade glumce.

Zaista, ova pozorišna predstava je jedan od bisera u repertoaru Dečijeg pozorišta „Čarapa“ iz Beograda i ističe se scenografijom, tekstom, režijom i glumom, tako da je razumljivo zašto se deci toliko dopada.

Junaci ove predstave, Kraljević Marko i njegov verni pratilac, konj Šarac, odlučno kreću u potragu za ”zlatnim ključevima” kojima će otključati ”kovčeg” koji krije odgovore na pitanja: šta je prijateljstvo, ljubav, hrabrost, kako postati pravi heroj. Svojim duhovitim jezikom, muzikom sa etno motivima, predstava uvodi gledaoca u svet bajke i mita i otvara ”čarobna vrata” koja spajaju tradicionalno i moderno.