Proslava hramovne slave: Svetonikoljska litija na ulicama Opova (video)

22/05/2023

Svetonikoljska litija na ulicama Opova

OPOVO, 22. maj 2023 – Povodom obeležavanja Svetog Nikole, hramovne slave Srpske pravoslavne crkve u Opovu danas je održana liturgija. Nakon liturgije, centralnim ulicama Opova je prošla Svetonikoljska litija u kojoj su učestvovali vernici, deca iz osnovne škole i predstavnici lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća. Po dolasku u portu crkve rezan je slavski kolač Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave.

Po dolasku u portu crkve rezan je slavski kolač Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave: Foto/Glas Opova

Protonamesnik hrama Željko Milovanov prisutnima je čestitao praznik i zahvalio se svima koji su do sada donirali planiranu rekonstrukciju kupolu hrama. Predsednik opštine Miloš Markov čestitao je hramovnu slavu svim vernicima u Opovu, Sakulama i Barandi, a svim građanima naše opštine Dan opštine Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije