UPIK Opovo: Bratislav Babić novi šampion Kupa tolerancije (video)

20/05/2023

Bratislav Babić novi šampion Kupa tolerancije

 

OPOVO, 20. maj 2023 – U organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo i logističku podršku Udruženje sportskih ribolovaca „Linjak“, na jezeru Gajger Sportsko rekreativnog centra Opovo, održan je 14. po redu Kup tolerancije.

Inače, zbog pristupačnosti i uređenosti terena, kao i dobre organizacije Kup tolerancije je jedna od omiljenih destinacija osoba sa invaliditetom.

„Drago mi je što se broj takmičara na Kupu tolerancije iz godinu u godinu povećava, mada su nam tri ekipe otkazale zbog situacije na putu. Danas imamo 18 takmičara, pored onih koji su dolazili i ranije pojavljuju se i neki novi takmičari što znači da se priča o ovom jezeru i pristupačnosti ovog jezera za osobe sa invaliditetom. Dogodine će biti taj neku mali jubilej – 15 godina, svaki put podržana od strane hotela „Stari Banat“, HUB-a i Opštine Opovo kao generalnog sponzora, a ove godine je tu i „Rubin“ iz Kruševca koji nam je doneo svoje proizvode u vidu osveženja“, izjavio je predsednik UPIK Opovo Sava Lazin

Na takmičenju u sportskom ribolovu, pored Opovčana učestvovali su takmičari iz Zrenjanina, Kragujevca, Sombora, Subotice, Pančeva, Rume, Novog Sada i Stare Pazove.

XIV Kup tolerancije: Foto/Glas Opova

Sa domaćinom manifestacije takmičare su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Danjanov. Preko konkursa za projekte udruženja, lokalna samouprava svake godine finansira ovu manifestaciju koja se održava u okviru Majskih dana povodom Dana opštine Opovo.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na Kupu tolerancije koji se održava 14. put za redom, gde je  Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara napravilo još jednu lepu manifestaciju. Ove godine Majski dani su održavaju u nešto izmenjenom obimu zbog nedavnih događaja tako da je organizacioni odbor doneo odluku da neke manifestacije ne budu sastavni deo Majskih dana i to se odnosi na muziku, folklor, koncerte, održavanje akademije i to ćemo pomeriti za početak jeseni. Drago mi je što je danas prisutan izuzetno veliki broj takmičara i što ova manifestacija godinama opstaje, širi se i razvija. Danas i narednih dana očekuje nas lep sportski i kulturni program, u ponedeljak je Svetonikoljska litija i pozivam sugrađane da posete ove manifestacije i uživaju u njima“, poručio je Markov.

Ovogodišnji pobednik takmičenja je Bratislav Babić iz Upik Opovo sa ulovom od 6,8kg, na drugom mestu je Milivoj Dobanovački član UPIK Banat iz Zrenjanina, koji je imao ulov od 4,2kg i na terćem mestu je bio Mile Pivić iz UPIK Beograd sa ulovljenih 900g.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sefkerin: Održana 23. seoska olimpijada (video)

Sefkerin: Održana 23. seoska olimpijada (video)

Održana 23. seoska olimpijada https://youtu.be/-qTsPRF4xLs SEFKERIN, 4. jun 2023 - U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, u Sefkerinu je održana 23. seoska olimpijada jedna od najdugovečnijih manifestacija u našoj opštini. Manifestaciju su obišli...

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Litija za uspešnu žetvu https://youtu.be/eQeQWU3lQwk Opovo, 4. jun 2023 Toržestvenim liturgijskim sabranjem i litijom kod krsta prema Sefkerinu, opovčani su proslavili praznik Sailazak Svetog  Duha na apostole. Na ovaj crkveni praznik se izlazi svake godine kod jednog...

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Iz Kine s ljubavlju (3) Radim u klubu „Huanglong Green Hawk FC“ i to je fudbalska akademija koja se isključivo bavi radom sa decom. Imam svoj takmičarski tim sa kojim radim svakodnevno, a takođe imam obaveze i u školi „Change Primary School“ gde šest puta nedeljno...

najnovije

najčitanije