Streljaštvo: Veronika kup u Sloveniji, dobar nastup Dragiše Jevtića

16/05/2023

u SPORT

Veronika kup u Sloveniji, dobar nastup Dragiše Jevtića

OPOVO, 16. maj 2023 – Od 10. do 14. maja u Kamniku u Sloveniji održan je streljački Veronika Kup. Veronika Kup je jedno od prvih Evropskih takmičenja u sezoni koje se rangiraju za rang listu Svetske streličarske organizacije i okuplja vrhunske sportiste iz celog sveta. Ove godine je ukupno učestvovao 291 takmičar iz 30 zemalja.

Takmičenje je bilo izuzetno naporno jer je tokom sva četiri dana takmičenja padala kiša. Na ovom prestižnom takmičenju u sklopu tima iz Srbije je učestvovao i Sefkerinac Dragiša Jevtić u konkurenciji 86 seniora. Jevtić je na takmičenju ispucao i svoj lični rekord od 643 kruga. U kvalifikacijama je tim rezultatom zauzeo 29 poziciju da bi kasnije u eliminacionom delu u odličnim mečevima popravio svoju poziciju.

U 1/48 je pobedio Ansena Jeromoa reprezentativca Luksemburga sa 6:0, a u 1/32 Jakuea Klementa reprezentativca Francuske sa 7:1. Meč sa Slovačkim reprezentativcem Jurajom Dušonom je bio neizvestan do samog kraja i bio je rešen poslednjom strelom i rezultatom 6:5 za Dušona. Jevtić je završio takmičenje na 9. poziciji. Vredi pomenuti da je miks tim u sastavu Anja Brkić i Dragiša Jevtić postavio seniorski rekord za miks tim od 1229 krugova.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima   OPOVO, 26. maj 2023 – Za razliku od prethodnih nekoliko kola, ovog vikenda utakmice bez većeg rezultatskog značaja osim meča u Vojlovici. Radnički gostuje u Vojlovici gde ima ulogu favorita ali i...

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu OPOVO, 25. maj 2023 - U prelepom ambijentu i na novom atletskom stadionu u Ćupriji održano je 24. maja Republičko školsko prvenstvo u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula, predstavljao je Viktor Lazin u...

najnovije

najčitanije