Pozorište: Tri junaštva Kraljevića Marka

14/05/2023

Tri junaštva Kraljevića Marka

OPOVO, 13. maj 2023 – Dugo je odzvanjao aplauz u sali Kulturnog centra Opovo na kraju predstave „Tri junaštva Kraljevića Marka“. Dva puta su glumci izlazili na naklon, a naši „klinci“ su pokazali da su postali prava i ozbiljna pozorišna publika koja zna šta je dobra predstava i kako da nagrade glumce.

Zaista, ova pozorišna predstava je jedan od bisera u repertoaru Dečijeg pozorišta „Čarapa“ iz Beograda i ističe se scenografijom, tekstom, režijom i glumom, tako da je razumljivo zašto se deci toliko dopada.

Junaci ove predstave, Kraljević Marko i njegov verni pratilac, konj Šarac, odlučno kreću u potragu za ”zlatnim ključevima” kojima će otključati ”kovčeg” koji krije odgovore na pitanja: šta je prijateljstvo, ljubav, hrabrost, kako postati pravi heroj. Svojim duhovitim jezikom, muzikom sa etno motivima, predstava uvodi gledaoca u svet bajke i mita i otvara ”čarobna vrata” koja spajaju tradicionalno i moderno.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije