Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči

14/05/2023

Životni atelje između slika i reči

PANČEVO, 14. maj 2023 – U četvrtak, 18. maja u 19 časova, u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo biće priređeno otvaranje izložbe „Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči“ Pridružite se u obeležavanju Međunarodnog Dana Muzeja, 18. maja i pogledajte do sada neotkrivene prepiske, crteže, karikature i detalje iz života velikog slikara Uroša Predića, našeg čika Uroša.
Goran Nikolić Neuzinski godinama je vredno sakupljao svoju bogatu kolekciju pisama, razglednica, crteža….koju sada premijerno otkrivamo Pančevačkoj publici.
Autor teksta kataloga izložbe je kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov, koji priča o svim važnim ličnostima iz života Uroša Predića, bilo da se radi o Predićevim kolegama iz sveta umetnosti, prijateljima ili članovima njegove porodice. Otkrivamo do sada nepoznate kometare umetnika o svojim savremenicima i umetničkim delima koja je video, kao i o njegovim putovanjima i naravno mestima za koje je najviše bio vezan, Orlovatu, Opovu, Beogradu, Pančevu….
Dođite da još jednom upoznate Uroša Predića, ovog puta iz jednog veoma ličnog ugla!

Dobrodošli!

PROČITAJTE JOŠ:


izložba u Sefkerinu; Uroš Predić – u zbirci Gorana Nikolića  Neuzinskog

ONB Opovo_baner_Uros_Predic

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije