Adaptacija nekadašnjeg KEBS-a:  Svečano otvorene nove prostorije predškolske ustanove (video)

30/08/2022

Svečano otvorene nove prostorije predškolske ustanove (video)

OPOVO, 30. avgust 2022 – Nakon renoviranja i adaptacije nekadašnjeg objekta Skupštine opštine Opovo (KEBS), danas su otvorene nove prostorije Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu.

Objekat su svečano otvorili predsednik opštine Miloš Markov i direktorka ustanove Gordana Rajšić, a nakon toga obišli nove prostorije.

Direktorka predškolske ustanove se zahvalila Fondaciji „Novak Đoković“, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Svetskoj banci, Opštini Opovo i lokalnim privrednicima koji finansirali i podržali realizaciju ovog projekta.

Otvaranje novih prostorija PU Bambi Opovo; Foto/Glas Opova 1

„Namena ovog prostora je za predškolsku i mešovitu grupu i za prijem oko četdesetoro dece, a benefit toga je da nećemo imati listu čekanja“, rekla je Gordana Rajšić.

Predsednik opštine Miloš Markov izražava zadovoljstvo realizacijom projekta i konačnog dugoročnog rešenja problema lista čekanja.

„Želeo bih da izrazim lično, veliko zadovoljstvo za ovaj objekat koji otvaramo danas, a to je još jedan objekat u sklopu Predškolske ustanove „Bambi“, ovde u Opovu. Sada dobijamo nove prostorne kapacitete za upis dece predškolskog uzrasta i obrazovanja. S obzirom sa nam 1. septembra kreće nova školska godina mi na ovaj način rešavamo dugogodišnji problem koji se ticao liste čekanja za upis dece. Imamo situaciju da oba roditelja moraju da rade, deca moraju i trebaju da idu u predškolsku ustanovu i mi realizacijom ovog projekta obezbeđujemo prostorni kapacitet, a to je ono što nam je nedostajalo jer imamo dovoljan broj radnika da upišemo svu decu sa teritorije naše opštine“, izjavio je Markov.

Otvaranje novih prostorija PU Bambi Opovo; Foto/Glas Opova 2

Predsednik opštine je podsetio i na realizaciju projekta izgradnje vrtića u Sefkerinu.

„Uz ovaj projekat imamo i završetak objekta, takođe predškolske ustanove u Sefkerinu, koje je drugo po veličini naseljeno mesto u našoj opštini. To je projekat koji realizujemo u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, i tamo ćemo uskoro otvarati još jedan nov objekat i na taj način smo dugoročno rešili problem upisa dece u predškolsku ustanovu“, poručio je Markov.

Nekadašnji najviši zakonodavni dom naše zajednice, postaje mesto za okupljanje i edukaciju naših najmlađih stanovnika, za našu budućnost.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Vila Helena kao nekad (video) https://youtu.be/_52CAFjFfto OPOVO, 5. decembar 2023 – Vila Mis Helena je svakako jedan od najstarijih i istorijski najznačajnijih arhitektonskih objekata u Opštini Opovo. Zgradu je podigao krajem 19. i početkom 20. veka austrougarski...

najnovije

najčitanije