Leto u Opovu: Ponovo radi sladoledžija

18/08/2022

Ponovo radi sladoledžija

OPOVO, 18. avgust 2022 – Teško je današnjoj deci i omladini objasniti da pre nekoliko decenija nije bilo računara, mobilnih telefona i kablovske televizije. Umesto toga družili smo se po ceo dan. Dođeš iz škole, uradiš domaći zadatak, ručaš i pravac ulica, pa onda fudbal, jurke, žmurke, sve do 19:15h kada je na tv programu išao crtani film. A negde tamo posle podne željno smo čekali poznato zvonce i uzvik koji je odzvanjao ulicom… slaaadoleeed! Sladoledžija na biciklu, na obe strane kormana po kanta (hladnjak), jedan sa čokoladom, drugi sa vanilom i kesa puna korneta. Neki su već u džepovima imali spremnih par dinara za dve kugle, dok su drugi žurno trčali do kuće da od roditelja uzmu novac.

Sladoledžija u kombiju; Foto/Glas Opova

I kada smo malo odrasli i počeli da izlazimo, uz šetnju na korzou i odlazak u bioskop, a kasnije na igranku, obavezno se svraćalo u poslastičarnicu na sladoled.

Ta vremena su odavno prošla, nema više putujućih sladoledžija, a nema ni poslastičarnice. Sve do ovog leta. Umesto bicikla, sada glavnom ulicom „šparta“ kombi, a umesto zvonceta, čuje se prepoznatljiva muzika.

Firma za proizvodnju sladoleda i ugostiteljstvo „Mia Nonna“ došla je na originalnu ideju i svoje proizvode sladoleda prodaje u putujućem kombiju. Svakog dana kombi polazi iz Kaća i dolazi do Glogonja, obilazeći usputna mesta. Kažu da im posao ide dobro, a sladoled je pravi domaći, kao u poslastičarnici.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije