Leto u Opovu: Ponovo radi sladoledžija

August 18, 2022

Ponovo radi sladoledžija

OPOVO, 18. avgust 2022 – Teško je današnjoj deci i omladini objasniti da pre nekoliko decenija nije bilo računara, mobilnih telefona i kablovske televizije. Umesto toga družili smo se po ceo dan. Dođeš iz škole, uradiš domaći zadatak, ručaš i pravac ulica, pa onda fudbal, jurke, žmurke, sve do 19:15h kada je na tv programu išao crtani film. A negde tamo posle podne željno smo čekali poznato zvonce i uzvik koji je odzvanjao ulicom… slaaadoleeed! Sladoledžija na biciklu, na obe strane kormana po kanta (hladnjak), jedan sa čokoladom, drugi sa vanilom i kesa puna korneta. Neki su već u džepovima imali spremnih par dinara za dve kugle, dok su drugi žurno trčali do kuće da od roditelja uzmu novac.

Sladoledžija u kombiju; Foto/Glas Opova

I kada smo malo odrasli i počeli da izlazimo, uz šetnju na korzou i odlazak u bioskop, a kasnije na igranku, obavezno se svraćalo u poslastičarnicu na sladoled.

Ta vremena su odavno prošla, nema više putujućih sladoledžija, a nema ni poslastičarnice. Sve do ovog leta. Umesto bicikla, sada glavnom ulicom „šparta“ kombi, a umesto zvonceta, čuje se prepoznatljiva muzika.

Firma za proizvodnju sladoleda i ugostiteljstvo „Mia Nonna“ došla je na originalnu ideju i svoje proizvode sladoleda prodaje u putujućem kombiju. Svakog dana kombi polazi iz Kaća i dolazi do Glogonja, obilazeći usputna mesta. Kažu da im posao ide dobro, a sladoled je pravi domaći, kao u poslastičarnici.

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

najnovije

najčitanije