Međunarodna umetnička kolonija: U subotu otvaranje izložbe radova

18/08/2022

U subotu otvaranje izložbe radova

OPOVO, 18. avgust 2022 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo (Galerija „Jovan Popović“), a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u Opovu se od 7. avgusta održava Međunarodna umetnička kolonija „Opovo 2022“ u okviru koje učestvuju mladi umetnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Bugarske, Turske, Austrije i Španije.

Foto/Glas Opova

Domaćin kolonije je naš sugrađanin Igor Šiler, diplomac Kraljevske akademije umetnosti u Hagu. Tema kolonije je „roda“, ptica koja je simbol naše opštine, a zanimljivo je da umetnici rade u velikom improvizovanom ateljeu, starog tradicionalnog banatskog domaćinstva.

Kao rezultat ovog umetničkog projekta, u subotu, 20. avgusta (19:00h), biće otvorena kolektivna izložba radova učesnika kolonije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

OPOVO, 20. septembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je izuzetno uspešan i dobro posećen književni susret i promocija knjiga Vesne Kapor, na kojem je moderator bila Sanja Savić Milosavljević. Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u...

Kulturni centar Opovo: Slikarske radionice u septembru

Kulturni centar Opovo: Slikarske radionice u septembru

Slikarske radionice u septembru OPOVO, 14. septembar 2023 – Slikarske radionice sa Olgom Nikonovom ponovo kreću ovog meseca i biće održane 16. i 23. septembra od 11:00 do 13:00 časova u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu. Radionice su vezane, tema je akril na platnu,...

najnovije

najčitanije