Međunarodna umetnička kolonija: U subotu otvaranje izložbe radova

18/08/2022

U subotu otvaranje izložbe radova

OPOVO, 18. avgust 2022 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo (Galerija „Jovan Popović“), a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u Opovu se od 7. avgusta održava Međunarodna umetnička kolonija „Opovo 2022“ u okviru koje učestvuju mladi umetnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Bugarske, Turske, Austrije i Španije.

Foto/Glas Opova

Domaćin kolonije je naš sugrađanin Igor Šiler, diplomac Kraljevske akademije umetnosti u Hagu. Tema kolonije je „roda“, ptica koja je simbol naše opštine, a zanimljivo je da umetnici rade u velikom improvizovanom ateljeu, starog tradicionalnog banatskog domaćinstva.

Kao rezultat ovog umetničkog projekta, u subotu, 20. avgusta (19:00h), biće otvorena kolektivna izložba radova učesnika kolonije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

OPOVO, 1. jul 2024 – U okviru projekta „Stvaraoci Opova“, koji su realizovali Udruženje građana „Glas Opova“ i Opštinska narodna biblioteka Opovo uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, snimljen je...

najnovije

najčitanije