Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo: Adaptirane i opremljene dve radne sobe

10/08/2022

Adaptirane i opremljene dve radne sobe

OPOVO, 10. avgust 2022 – U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koje realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković, iz zajma Svetske banke adaptirano je i opremljeno još 2 radne sobe na teritoriji opštine Opovo.

Potreba za adaptacijom dve radne sobe nastala je kao rezultat niza pozitivnih faktora u ovom mestu: povećanje broja stanovnika, odnosno mladih bračnih parova, multinacionalnost, te rast potrebe za predškolskim obrazovanjem.

Iako PU „Bambi“ godinama ulaže velike napore da obuhvati svu decu, nedostatak smeštajnih kapaciteta predstavlja izazov u radu ustanove, a lista čekanja iz godine u godinu raste.

Foto: ecec.mpn.gov.rs

Lokalna samouprava prepoznala je potrebu za proširenjem kapaciteta i staru zgradu „Kebs-a“ ustupila je na korišćenje predškolskoj ustanovi. Zgrada se nalazi u centralnom delu parka u Opovu na samo 150m od vrtića, u neposrednoj blizini su i osnovna škola, galerija, katolička i pravoslavna crkva, Centar za socijalni rad.

Novak Đoković Fondacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ adaptirali su i kompletno opremili objekat.

Radovi su podrazumevali zamenu podova, zidova, plafona, stolarije, rasvete, kao i ugradnju klima uređaja. Nove, adaptirane sobe (jedna mešovita i jedna predškolska grupa) potpuno su prilagođene potrebama dece, vaspitača i prati nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Pored nameštaja koji je biran i prilagođen svakoj uzrasnoj grupi, prostorije su opremljene novim igračkama, tepisima, lejzi begovima, štafelajima za slikanje, knjigama i potrebnim potrošnim materijalom.

U novim grupama na teritoriji opštine Opovo upisano je 40 nove dece uzrasta od 3 do 7 godina i prostorije su adaptirane i opremljene u skladu sa potrebama naših najmlađih stanovnika. Iz lokalne samouprave poručuju da za upis dece nema više liste čekanja.

https://ecec.mpn.gov.rs/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije