Sportsko rekreativno udruženje Soko: U Sefkerinu održana 21. seoska olimpijada (video)

Sportsko rekreativno udruženje Soko: U Sefkerinu održana 21. seoska olimpijada (video)

U Sefkerinu održana 21. seoska olimpijada

SEFKERIN, 27. jun 2021 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“ Sefkerin održana je 21. seoska olimpijada. Kao i prethodnih godina učestvovao je veliki broj takmičara iz cele opštine, kako onih iskusnih, tako i najmlađih.

Ova sportska manifestacija podržana je od strane lokalne sampuprave u okviru programa finansiranja i sufinansiranja projekata iz oblasti sporta. Manifestaciju su posetili predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

Predsednik opštine je otvorio manifestaciju i tom prilikom istakao važnost sporta, posebno za decu i svim učesnicima takmičenja poželeo uspeha i sportsku sreću.

„Dvadeset i prva seoska olimpijada govori da se odvija već duži vremenski period, a to je danas jako teško, održati jednu tradiciju i kontinuitet. Ako je dvadeset i prva znači da dvadeset i jednu godinu traje. Ja vam čestitatm što pune dve decenije pravite ovu manifestaciju, a pre svega što okupljate našu decu, najmlađe i učite ih o sportu, ferpleju ali i o životu. Želim vam još više ovakvih manifestacija, da se više bavimo sportom, jer ako se bavimo sportom i sve ostalo će nam ići dobro. Neka danas bude dobar sportski dan, neka takmičari naprave dobre rezultate i budite ponosni na njih“, poručio je Markov. 

Predsednik udruženja Soko i čovek koji već 21. godinu nosi organizaciju seoske olimpijade Dragan Ristić najavio je i reorganizaciju manifestacije koja će se zbog masovnosti i popularizacije sporta ubuduće organizovati u više navrata tokom godine.

„Prezadovoljni smo jer ovo je 21. seoska olimpijada, znači toliko godina smo uspeli da opstanemo. Manifestacija se širi i povećava, sve više ima onih koji su nekada bili bebe, a sada učestvuju u organizaciji. Sama olimpijada je postala velika tako da ćemo morati da je razdvojimo ili da bude u više dana. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi na razumevanju i podršci. Možda u septembru, nameravamo da održimo trke za osnovce jer to nam je ranije bio sastavni deo olimpijade, i možda jedno takmičenje u Sakulama za penjanje uz konopac, koje bi trebalo da preraste u jedno veće takmičenje. Tako da Sokoli se šire“, izjavio je Ristić. 

A na takmičenjima puno uzbuđenja. Počelo je sa trkama trotineta, nastavilo se sa trkom beba gde su sve bebe nagrađene bez obzira na plasman, zatim takmičenje u pikadu, trčanje u džaku, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s’ramena, šutiranje penala i ubacivanje trojki, a posebnu pozornost su i ovog puta izazvali članovi Streličarskog kluba Pančevo, koji su demonstrirali ovaj olimpijski sport, a sa posebnim lukovima, strelama i metama podučavali najmlađe, kao i sve zainteresovane koji su želeli da se oprobaju u ovom sportu.

Udruženje penzionera Sefkerin: Jednodnevni izlet u Pirot i na Staru planinu

Udruženje penzionera Sefkerin: Jednodnevni izlet u Pirot i na Staru planinu

Jednodnevni izlet u Pirot i na Staru planinu

Sefkerin, 27. jun 2021 – U okviru projekta koji finansira lokalna samouprava, Opštinsko udruženje penzionera organizovalao je drugu eksurziju u nizu, jednodnevni izlet u Pirot i na Staru planinu za Mesni odbor Sefkerin.

Lokalna samouprava je obezbedila osveženje i užinu tokom puta, a penzionere su ispratili predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

Josić I Ginculj su penzionerima poželeli srećan put, a učesnici ekskurzije pored obilaska Pirota, posetiće nekoliko lokacija na Staroj planini, selo i manstir Temska, kao i okolne prirodne znamenitosti kao što su reka Temska i vodopad Bukovički do.