Vidovdanski derbi: Kombinacija veterana i juniora izdominirala (video)

Vidovdanski derbi: Kombinacija veterana i juniora izdominirala (video)

Kombinacija veterana i juniora izdominirala

OPOVO, 28. jun 2021 – Božić i Vidovdan su dva praznika koji se posebno obeležavaju u opovačkom naselju Kertiz. Veliki srpski praznik Vidovdan već nekoliko decenija se ovde obeležava sportskom manifestacijom Vidovdanskim turnirom ili Vidovdanskim derbijem kada su najčešće mečeve igrali, kako su to duhovito Kertizanci sročili, ekipe Kertiza i Ostatka sveta

Gosti manifestacije su bili predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Đura Stojanović.
Ovog puta utakmica je odigrana između dve „domaće ekipe: Kertiz 1 i Kertiz 2, koju su činili izmešano veterani i juniori. Rezultatom 1:4 (0:1) pobedio je Kertiz 2 predvođen kapitenom Mićom Bimbom, a za pobednike golove su postigli Kotlajić, Mihajlović, Tomić i Jevtić, dok je jedini pogodak za Kertiz 1 (i tako spasio čast ekipi iako nije planirao da igra) postigao veteran Željko Mosić, koji je u igru ušao bosonog i na terenu proveo tačno jedan minut. Mosić je u stilu Inzagija ili Suareza iscenirao penal, a zatim bosonog šutirao sa bele tačke i savladao danas odličnog golmana Dimkovskog.
Imao je Kertiz 1 dosta prilika ali njihove šuteve ili je Dimkovski branio ili su većinu slali daleko iznad gola i zaštitne mreže, kao da je u pitanju ragbi, a ne fudbal. Nakon meča, tradicionalno peckanje pobednika i izazov poraženom da do sledećeg Vidovdana malo više treniraju.

Ispred organizatora turnira, Dragan Milić se zahvalio lokalnoj samoupravi i Mesnoj zajednici Opovo na podršci, kao i svima koji su učestvovali i pomogli organizaciju manifestacije. Milić je istakao potrebu da se igralište u Kertizu održava kako bi deca imala gde da se igraju i bave sportom, kao i obeležavanje ovakvih manifestacija koje su značajne za nacionalni identitet i srpsku istoriju.

Skupština opštine Opovo: Aleksandar Veselinov izabran za većnika, Jelena Petrović postavljena za sekretara Skupštine

Skupština opštine Opovo: Aleksandar Veselinov izabran za većnika, Jelena Petrović postavljena za sekretara Skupštine

Aleksandar Veselinov izabran za većnika, Jelena Petrović postavljena za sekretara Skupštine

OPOVO, 29. jun 2021 – Na 10. sednici Skupštine opštine Opovo usvojena je Odluka o završnom računu budžeta Opštine Opovo za 2020. godinu. Ukupno ostvareni tekući prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima budžeta Opštine Opovo u 2020. godini iznose 613.891.141 dinara, dok su ukupno izvršeni rashodi i izdaci 515.177.973 dinara.

Po prethodnom pribavljanju mišljenja Ministarstva finansija, a u svrhu finansiranja kapitalnih investicionih rashoda usvojena je Odluka o javnom zaduživanju Opštine Opovo u iznosu od 49.851.000 dinara uz minimalni period otplate kredita od 10 godina i period mirovanja otplate kredita od 12. meseci, uz najpovoljniju kamatu u skladu sa poslovnom politikom banke.

Odbornici su dali saglasnost na nacrt Aneksa I Ugovora o javno – privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji Opštine Opovo i ovlašćenje predsedniku opštine da potpiše Aneks I, a takođe, usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu regresiranja troškova užine za učenike osnovne škole.

Na predlog predsednika opštine za opštinskog većnika izabran je Aleksandar Veselinov iz Barande, koji je već obavljao ovu funkciju u periodu od 2017. do 2020. godine.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Opštinske narodne biblioteke Opovo za novog predsednika Upravnog odbora izabran je Goran Miljković iz Opova kao predstavnik osnivača.

Kako je zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju ostavku na mesto sekretara Skupštine opštine Opovo podnela Rada Maksimović, za novog sekretara Skupštine postavljena je Jelena Petrović, diplomirani pravnik iz Opova. Rada Maksimović se za govornicom emotivnim govorom oprostila od svojih kolega, a reči zahvalnosti su joj uputili zamenik predsednika skupštine Dragan Ugrinov i predsednik opštine Miloš Markov.

Eko akcija Zavrni rukave: Očišćena deponija kod Opova

Eko akcija Zavrni rukave: Očišćena deponija kod Opova

Očišćena deponija kod Opova

Opovo, 29. jun 2021 – U okviru akcije „Zavrni rukave“ opovački eko volonteri su očistili još jednu deponiju. Na nivou Srbije je učestvovalo 17 gradova i sela, dok se akciji u Opovu odazvalo sedam volontera, koji su skupili oko 60 džakova smeća, a bilo je tu i starih televizora, wc šolja, itd.

Sakupljen otpad sa deponije na kraju ulice Svetozara Markovića

„Čistili smo divlju deponiju na kraju ulice Svetozara Markovića na koju se otpad odlaže godinama unazad. Komšije koje su prolazile u toku akcije kažu da je bilo više pokušaja da se ona očisti, postavljana su upozorenja o zabrani odlaganja otpada, ali pored toga naši sugrađani i dalje tu odlažu sve što im nije potrebno. Sada je koliko toliko rasčišćeno, međutim u zemlji ima slojeva i naslaga otpada koji zahteva ozbiljniju mašineriju. Nadamo se da će ostati čisto bar za neko vreme“, izjavila je koordinatorka akcije Jovana Stanišić.

Učesnici akcije su istakli da sa komunalnim preduzećem imaju sjajnu saradnju, jer ih svaki put podrže i dođu na lokaciju u dogovreno vreme, tako da su im zahvalni jer nije u svim mestima tako. Takođe, zahvaljuju se tapetariji Big iz Opova koja im je donela osveženje i učestvovala u samoj akciji čišćenja.

Tokom leta, zbog vrućina i godišnjih odmora, napraviće se pauza do septembra.

Vremenske prilike: Danas sunčano i veoma toplo, do 38 stepeni Celzijusa

Vremenske prilike: Danas sunčano i veoma toplo, do 38 stepeni Celzijusa

Danas sunčano i veoma toplo, do 38 stepeni Celzijusa

BEOGRAD, 29. juna (Tanjug) – U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo.
Vetar slab i umeren, južnih smerova. Najniža temperatura od 14 do 23 C, a najvisa od 35 do 38 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
I u Beogradu sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura 23 C, a najviša 37 C.
Izgledi vremena za sedam dana – do 6. jula:
U sredu pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 35 do 38 C.
U četvrtak osveženje za pet do osam stepeni, a zatim do kraja perioda najviše vrednosti uglavnom od 27 do 30 C, uz promenljivu oblačnost i sporadičnu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.