Stand up komedija u Opovu: „Život“ po Neši Bridžisu (video)

Stand up komedija u Opovu: „Život“ po Neši Bridžisu (video)

„Život“ po Neši Bridžisu

OPOVO, 13. jun 2021 – Opovačka publika je tokom prethodnih nekoliko godina imala prilike da u okviru programskih sadržaja Kulturnog centra Opovo vidi širok spektar različitih scenskih žanrova, a u petak je imala priliku da po prvi put, na domaćem terenu, gleda stand up komediju.

Stand up komedija poslednjih godina na ovim prostorima doživljava renesansu zahvaljujući nekolicini izvanrednih komičara koji su ovu vrstu scenskog izražavanja popularizovali i podigli na viši nivo. Svakako, među njima se, kao jedan od najboljih i napopularnijih, izdvaja Nenad Danilović, alijas Neša Bridžis. Sve ono što stand up kao pozorišna disciplina izražava i oslikava, a to su duhovitost, sarkazam, podsmeh raznim negativnim društvenim navikama, a sve to često i kroz kolokvijalno i frivolno izražavanje, mogli smo da vidimo i čujemo u predstavi pod nazivom „Život“ u izvedbi Neše Bridžisa.

Nenad Danilović – Neša Bridžis – stand up predstava “Život”

Najednostavniji opis ove predstave je sat i po neprekidnog i gromoglasnog smeha koji je odjekivao salom tokom nastupa. Komunikacija i interakcija sa publikom, šale na svoj ali i račun publike, komedije situacije koje smo svi na ovaj ili onaj način i sami doživljavali, u izvođenju Bridžisa dobijaju poseban šarm.

Danilović je nakon nastupa dugo ostao u sali gde se fotografisao i razgovarao sa posetiocima nastupa, a uspeo je i da se prošeta Opovom koje je na njega, kako je izjavio za Glas Opova, ostavilo utisak.

„Fino je ovo mestašce za život, ja sam zaš’o u neke poznije godine, tako da mi više prijaju neka manja, mirnija mesta. S obzirom da sam se preselio u Novi Sad, obilazim ovakva mesta i prvo da se zahvalim vama što ste sve to lepo organizovali i Opštini Opovo na finom dočeku. Mada su mesta ograničena u merama što se tiče korone, izvodljivo je da se napravi jedan dobar stand up. Srećan sam što sam prvi put ovde i nadam se i nekoj saradnji i dalje“, rekao je Danilović pred početak predstave.

A predstava, pa kao što smo već rekli, sat i po neprekidnog smeha. Stand up je stigao i u Opovo.

Izložba Moj Banat: Opovčanima se predstavio slikar Nenad Stojkov (video)

Izložba Moj Banat: Opovčanima se predstavio slikar Nenad Stojkov (video)

Opovčanima se predstavio slikar Nenad Stojkov

OPOVO, 13. jun 2021 – U petak je u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo otvorena izložba „Moj Banat“ slikara Nenada Stojkova.

Pored autora, izložbu su otvorili i o umetnosti i kulturi Banata pričali direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, koja istakla jubilej 70 godina biblioteke u Opovu, zatim direktor Opštinske biblioteke Kovačica Slobodan Stevanovski, dok je pisac Dušan Genc, čitao odlomke iz svoje zbirke priča „Banat“, a sve je to pratio tamburaš Dušan Vojnov.

Nenad Stojkov nije prvi put u Opovu, dok  Banat ističe kao najveću inspiraciju, a to objašnjava svojim porodičnim korenima.

„Drago mi je što sam po ko zna koji put u Opovu, ali sada povodom svoje samostalne izložbe, a dve prethodne izložbe su bile u vašem neposrednom okruženju. Imam deo familije koja živi ovde, tako da sam na neki način vezan za vaš kraj, poznajem ovo mesto i često dolazim. Banat je moja inspiracija, moji koreni vuku iz Banata, stare Borče i Banatskog dvora, često sam vreme, odnosno raspuste provodio tamo kod babe i dede, upijao i zavoleo te motive i počeo da slikam guske, petlove, đermove, ušorene ulice. Mnogo toga slikam ali kada radim za svoju dušu slikam Banat“, izjavio je autor izložbe Nenad Stojkov.

Posetioci su imali prilike da vide 12 slika u tehnici akrilik na platnu inspirisane banatskom tradicijom. Izložba je otvorena do 25. juna.

Nenad Stojkov je rođen 1985. godine. Već kao dete iskazivao je sklonost ka izražavanju u slikama. U tom smislu, prvi crtež mu nastaje u dobi od dve i po godine. Pile sa četiri noge. U njemu, kasnije će biti očito, kondenzovana je njegova trajna impresija sadržinom i lepotom animalnog sveta, osobito pticama, koje postaju i ostaju neiscrpna inspiracija.

Prvu samostalnu izložbu imao je u osnovnoj školi. To je bio prostor Sportskog centra „Šumice” i trajala je mesec dana. Organizator je bio grad Beograd, a on je bio najmlađi član sa svojom postavkom. Oprobao se, sa dosta uspeha, u različitim slikarskim tehnikama (akvarel, drvena boja, pastel – suvi i uljani). I postupno je došao do akrila. Oslikava obdaništa, dečije igraonice, privatne stanove, restorane, kafiće, salaše. Uopšte, njegovi radovi pokrivaju i gotovo premrežavaju čitavu levu obalu Dunava.

Poslednjih godina uzima učešće u brojim slikarskim kolonijama, na kojima sarađuje, negujući kreativna poznanstva i trajna prijateljstva, sa mladim i umetnicima svih dobi. Naporedno radi na izgradnji svog umetničkog izraza, ali pritešnjen svakodnevnom egzistencijalnom borbom, malo uspeva da izradi radove sa pečatom lične impresije, odnosno, jedino slobodom uslovnjenog stvaralačkog čina. Član je Društva za zaštitu i proučavanje ptica. Gaji veliku ljubav prema kulturnoj tradiciji svoga naroda i vođen tim pravcem, sa posebnim odnosom, oslikava ikone. Peva u crkvenom horu svoje parohijske crkve, čija gostoprimnica je ukrašena njegovim radom velikog plana manastira Pećke patrijaršije.

Hotel Stari Banat Opovo: Radno vreme restorana i igraonice

Hotel Stari Banat Opovo: Radno vreme restorana i igraonice

Radno vreme restorana i igraonice

OPOVO, 13. jun 2021 – U skladu sa popuštanjem epidemioloških mera Vlade, radno vreme restorana je do terase i kafe bara hotela „Stari Banat“ Opovo je do 24:00h, kuhinje do 23:00h, recepcija radi od 00 do 24h.

Igraonica „Anoland“ od 1. juna počinje sa letnim radnim vremenom i radiće od 12:00h do 21:00h