Ministarstvo unutrašnjih poslova: Ukrao metalnu kasu, pa ubrzo uhvaćen

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Ukrao metalnu kasu, pa ubrzo uhvaćen

Ukrao metalnu kasu, pa ubrzo uhvaćen
Pančevo, 09. jun 2021. godine
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom iz ovog grada, brzom i efikasnom akcijom, rasvetlili su tešku krađu u kladionici i uhapsili S. L. (1993) iz okoline Pančeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.
Sumnja se da je on, u noći između 7. i 8. juna, provalio u kladionicu u Omoljici i ukrao metalnu kasu u kojoj se nalazilo oko 380.000 dinara. Policija je pronašla kasu i sav ukradeni novac i vratiće ih vlasniku. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Epidemiološka situacija u Opovu: Jedna osoba pozitivna u proteklih sedam dana

Epidemiološka situacija u Opovu: Jedna osoba pozitivna u proteklih sedam dana

Jedna osoba pozitivna u proteklih sedam dana
OPOVO, 9. jun 2021  – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u Opštini Opovo je tokom poslednjih sedam dana (3 – 9. jun) jedna osoba bila pozitivna na koronavirus. Zaključno sa 09.06.2021. na teritoriji Opštine Opovo je trenutno jedan aktivan slučaj, a od početka epidemije ukupno je obolelo 1158 građana naše opštine.

Agencija za bezbednost saobraćaja:  Registracija i posle 5. jula po nepromenjenim uslovima

Agencija za bezbednost saobraćaja: Registracija i posle 5. jula po nepromenjenim uslovima

Registracija i posle 5. jula po nepromenjenim uslovima

BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) – Građani će i nakon 5. jula po nepromeninim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je juče Agencija za bezbednost saobraćaja.
“Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine”, navela je Agencija.
Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.
“Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine”, saopštila je Agencija.

Pročitajte još:
Pravilnik je, podsećaju, donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dpomune u Pravilnik, te da su u radnoj grupi predstavnici Ministarstva, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i AMŠ-CMV.

Mesna zajednica Sefkerin: Majice za maturante OŠ Sveti Sava

Mesna zajednica Sefkerin: Majice za maturante OŠ Sveti Sava

Majice za maturante OŠ Sveti Sava 

SEFKERIN, 9. jun 2021 – Mesna zajednica je i ove godine za maturante u Sefkerinu obezbedila majice. Poslednjeg dana škole, sefkerinske maturante su obišli predsednica Mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

„Svaki period života, a naročito đačkog doba je lep na svoj način. Jedna životna etapa je gotova i sada vas čeka totalno druga ništa manje lepa! Čuvajte prijateljstva jer se u većini slučajeva pokazalo da su ona za ceo život! Sve najlepše vam želimo u daljem obrazovanju“, poručila je maturantima predsednica Mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić

Pročitajte još: