Primopredaja radova: Obaveštenje za izlagače izložbe „Stvaraoci Opova“

Primopredaja radova: Obaveštenje za izlagače izložbe „Stvaraoci Opova“

Obaveštenje za izlagače izložbe „Stvaraoci Opova“

OPOVO, 24. jun 2021 – Izložba Stvaraoci Opova traje do 30.6. 2021. godine, a kako je zbog pripreme naredne izložbe neophodno osloboditi prostor, primopredaja Vaših radova zakazana je 1. i 2. jula. od 8 do 15 časova.

U slučaju da niste u mogućnosti da tada preuzmete svoje radove, biće smešteni u konzervatoru galerije.

Izjava vd direktora JP Mladost: Aktuelna situacija u postrojenju za preradu vode (video)

Izjava vd direktora JP Mladost: Aktuelna situacija u postrojenju za preradu vode (video)

Aktuelna situacija u postrojenju za preradu vode

OPOVO, 24. jun 2021 – Povodom današnjeg saopštenja Javnog preduzeća „Mladost“ u vezi enormne potrošnje vode i prekida u vodosnabdevanju posetili smo postrojenje za preradu vode u Opovu gde je vd direktor komunalnog preduzeća Igor Vujić analizirao situaciju i ponovio apel građanima da se pijaća voda koristi racionalno.

ED Pančevo: U Barandi se izvode radovi na zameni niskonaponskih stubova

ED Pančevo: U Barandi se izvode radovi na zameni niskonaponskih stubova

U Barandi se izvode radovi na zameni niskonaponskih stubova

BARANDA, 24. jun 2021 – kao što je i najavljeno, danas su u Barandi zbog radova na električnoj mreži u vremenskom intervalu od 9:00 do 13.00 časova, bez struje će bile ulice Oslobođenja (od Banjske do Borisa Kidriča), Borisa Kidriča (od oslobođenja do Ribarske) i Banjska.

Konkretno, radovi podrazumevaju postavljanje betonskih elektrostubova, koji će zameniti stare drvene bandere. Danas su postavljeni stubovi sa desne strane ulice Borisa Kidriča, a u narednom periodu planiraju se još dva radna dana kada će se postaviti betonski stubovi na levoj strani ulici, a nakon toga sledi povezivanje elektro kablova.

Današnje radove obišli su pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i opštinski većnik Goran Divljački. Termini narednih radova biće blagovremeno najavljeni.

Najava koncerta i preuzimanje ulaznica: Trio harfi Paskal na sceni Kulturnog centra Opovo

Najava koncerta i preuzimanje ulaznica: Trio harfi Paskal na sceni Kulturnog centra Opovo

Trio harfi Paskal na sceni Kulturnog centra Opovo

OPOVO, 24. jun 2021 – U okviru Kulturnog leta 2021, u subotu, 3. jula, na sceni Kulturnog centra Opovo nastupiće Trio harfi Paskal. Ulaznice su besplatne, ali se zbog ograničenog broja sedišta moraju preuzeti u biblioteci u Opovu ili biletarnici kulturnog centra.

Trio harfi Paskal koji čine studentkinje Jelena Tutić, Jana Čubrilović i Irina Pejoska, osnovan je u januaru 2021. godine. Prvi put su nastupile u ovom sastavu na koncertu najboljih studenata poliinstrumentalne katedre, održanom 1. februara, u Studentskom kulturnom centru Beograd. U martu 2021. godine održale su prvi celovečernji koncert tria harfi, u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Njihova zajednička saradnja počela je tokom 2020. godine, kada su svirale kao deo kvarteta harfi na koncertu posvećenom proslavi Svetskog dana harfe. održanom u sali Kolarčeve zadužbine. Njihov nastup na ovom koncertu nagrađen je Nagradom grada Beograda za stvaralaštvo mladih 2020. godine. Ostvarile su jako lepo saradnju, i uz želju da nastave zajedničko muziciranje, u planu su im veliki projekti i turneja po Srbiji, sa ciljem promovisanja i unapređenja srpskog harfizma.

JP „Mladost“ Opovo: Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

JP „Mladost“ Opovo: Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

OPOVO, 24. jun 2021 – U distributivnom vodovodnom sistemu Opštine Opovo poslednjih nekoliko dana beleži se enormna potrošnja i nagli skok neracionalne potrošnje vode za piće tako da dolazi do ubrzanog pražnjenja bazena zbog čega se sistem automatski isključuje kako bi se bazeni ponovo napunili, što je i razlog prekida u vodosnabdevanju na teritoriji Opštine Opovo, saopštilo je Javno preduzeće „Mladost“.
Maksimalni kapacitet u redovnom radu je 53 litara u sekundi, sinoć kada je došlo do isklučenja potrošnja je bila više od 60 litara u sekundi, a već danas u prepodnevnim satima potrošnja je više od 53,5 litara u sekundi.

U komunalnom preduzeću naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i slično ovih dana predstavlja neracionalnu potrošnju vode za piće i upućuju apel građanimada se ponašaju odgovorno u skladu sa nepovoljnom situacijom koja se odnosi na vodosnabdevanje izazvano ekstremno visokim temperaturama.

Inače, problem sa vodosnabdevanjem i neracionalnom potrošnjom ovih dana je aktuelan u većini vojvođanskih opština.