Strugani asfalt u Opovu: Radovi na proširenju Šumske ulice

Strugani asfalt u Opovu: Radovi na proširenju Šumske ulice

Radovi na proširenju Šumske ulice

OPOVO, 7. jun 2021 – U okviru projekta nasipanja zemljanih ulica, proširenja i sanacije udarnih rupa na kolovozima u toku je proširenje Šumske ulice u Opovu.

Danas su sprovedeni zemljani radovi na čišćenju bankina, a zatim sledi nasipanje i ravnanje struganog asfalta. U narednih par dana, zbog aktuelnih radova, Šumska ulica će biti zatvorena od Borisa Kidriča do Maksima Gorkog.

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Najava izložbe slika Nenada Stojkova

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Najava izložbe slika Nenada Stojkova

Najava izložbe slika Nenada Stojkova

OPOVO, 7. jun 2021 – U petak 11. juna sa početkom u 19:00 časova, u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo biće otvorena izložba slika „Moj Banat“ Nenada Stojkova.

Gosti izložbe su autor zbirke priča „Banat“ Dušan Genc, direktor Opštinske biblioteke Kovačica Slobodan Stevanovski i tamburaš Dragan Vojnov. 

Letnja liga KSV 5. kolo: Dvostruka pobeda za opovačke košarkaše

Letnja liga KSV 5. kolo: Dvostruka pobeda za opovačke košarkaše

Dvostruka pobeda za opovačke košarkaše

OPOVO, 7. jun 2021 – Obe ekipe Opovo 99 zabeležile su pobede u 5. kolu Letnje lige – Banat Jug.

U grupi A, prvi tim Opova 99 pobedio je ubedljivo Omladinac 72 iz Ilandže rezultatom 116:79 (25:25; 27:16; 38:18; 26:20). Neizvesno je bilo samo u prvoj četvrtini kada su gosti uspeli da održe egal. Opovčani su poluvreme završili sa +11, da bi u trećoj četvrtini potpuno nadigrali rivala i napravili nedostižnu razliku od preko 30 poena.

U grupi B, drugi tim Opova je odigrao meč sa ekipom Pištaljka iz Pančeva i ova utakmica je imala uzbudljiv tok i neizvesnu završnicu. Nerešeno na poluvremenu, a pobednik je odlučen u samom finišu. Opovčani su pobedili rezultatom 69:66 (18:16; 17:19; 15:14; 19:17).

OPOVO 99 (2): Vlajnić, Habanek, Josić 16, Konstantinov 6, Ralić 3 (1), Ćirović 19 (2), Vujić, Ristić 16 (1), Prem, Mitić 6, Petrov 3

JP Mladost Opovo: U Sakulama nova havarija na vodovodnoj mreži

JP Mladost Opovo: U Sakulama nova havarija na vodovodnoj mreži

U Sakulama nova havarija na vodovodnoj mreži

SAKULE, 7. jun 2021 – Nakon što su završeni radovi u Sefkerinu i uspostavljeno vodosnabdevanje, nova havarija na vodovodnoj mreži prijavljena je u Sakulama.

Radnici komunalnog preduzeća su na terenu gde saniraju kvar, međutim dok budu trajali radovi Sakule će biti bez vodosnabdevanja.

Beogradski maraton: Kroz cilj prošla i dva takmičara iz Opova

Beogradski maraton: Kroz cilj prošla i dva takmičara iz Opova

Kroz cilj prošla i dva takmičara iz Opova

OPOVO, 7. jun 2021 – Sa preko 5000 učesnika u nedelju 6. juna održan je 34. Beogradski maraton u duhu posebne energije kakvu samo ovakvo takmičenje može da pruži.

Još od 1988. godine  Beograski maraton su započeli Đoko Vještica i Brana Radović kao obeležje velikih metropola, da bi sa tradicijom od preko 30 godina postao prestižno takmičenje koje okuplja, od najvećih imena svetske atletike do trkača amatera.

Maraton predstavlja najdužu i najzahtevniju dugoprugašku disciplinu gde je svaki trkač izložen velikim naporima i dolaskom na cilj ostvaruje  pobedu, pre svega nad samim sobom. Zato je i poseban doživljaj publike  i bodrioca kao učesnika ovog događaja jer “Ko na maraton dođe, taj maraton i stvara”.

Za nas, ponos su trkači iz opštine Opovo, Branko Mihajlović koji je istrčao  maraton (42 km) i Jovan Novakov polumaraton (21 km) (M.M.)