Suzbijanje odraslih formi komaraca sa zemlje: U ponedeljak još jedan kombinovani tretman

Suzbijanje odraslih formi komaraca sa zemlje: U ponedeljak još jedan kombinovani tretman

U ponedeljak još jedan kombinovani tretman

OPOVO, 18. jun 2021 – Na teritoriji Opštine Opovo sproveden je tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje. Mada je ranije najavljen kombinovani tretman i sa zemlje i iz vazduha zbog kvara na avionu danas je odrađen samo tretman sa zemlje.
Naime, oko 16:00 časova Inspekcija za zaštitu životne sredine je i na aerodromu kod Smedereva izvršila inspekciju punjenja sredstava za suzbijanje komaraca, avion je oko 18:00 časova poleteo ali se zbog naglog gubitka pritiska ulja i snage motora iznad Pančeva morao vratiti u Smederevo.
U lokalnoj samoupravi su uputili izvinjenje građanima Opštine Opovo i najavili novu akciju već u ponedeljak, kada će se izvršiti tretman iz vazduha ali i ponovljen tretman sa zemlje.


Turizam: Menjaju se pravila za ulazak u Grčku

Turizam: Menjaju se pravila za ulazak u Grčku

Menjaju se pravila za ulazak u Grčku

ATINA, 18. juna (Tanjug) – Komisija epidemiologa pri grčkom Ministarstvu zdravlja odlučila je da uvede određene izmene prilikom ulaska u tu zemlju, saopštio je zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas.
Kako je on objasnio, za zemlje sa zelene liste biće dozvoljen ulazak u Grčku sa brzim negativim antigenskim testom, dok za decu mlađu od 12 godine neće biti potreban test, prenose makedonski mediji.
Evropska unija vratila je u sredu Srbiju na zelenu listu. Nove mere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u službenom listu.
Kako podsećaju na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa vakcinama dostupnim u Srbiji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.
Potrebno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) koju je izdao nadležni organ, a potvrda pored ličnih podataka treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.
Oni koji nisu vakcinisani protiv korona virusa trebalo bi da obezbede negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pri čemu su oslobođena deca do šest godina starosti, ili potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih dva do devet meseci pre putovanja.

Kulturni centar Opovo: U subotu pozorišna predstava za decu

Kulturni centar Opovo: U subotu pozorišna predstava za decu

U subotu pozorišna predstava za decu

OPOVO, 11. jun 2021 – U subotu, 19. juna sa početkom u 12:00 časova, na sceni Kulturnog centra Opovo na programu je nova pozorišna predstava u izvođenju glumaca zrenjaninskog pozorišta „Zvezdica“. U pitanju je predstava „Zvezdan“ namenjena deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

Autor predstave je jedan od najznačajnijih predstavnika češke škole lutkarstva, Jirži Štreda. Njegov dramsko-lutkarski komad „Zvezdan“ upisan je u Antologiju najizvođenijih u evropskim pozorištima za decu.

Predstavu je režirala Tatjana Reljin, koja je potpisala i dramatizaciju i tekstove songova, lutke, scenografiju i likovnu opremu je uradila Blagovesta Vasileva, muziku je komponovao Vladimir Agić Aga, a uloge igraju Miljan Vuković i Tatjana Reljin.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u biblioteci u Opovu i Kulturnom centru Opovo.

Košarkaški vikend: Košarka u subotu na otvorenom terenu

Košarkaški vikend: Košarka u subotu na otvorenom terenu

Košarka u subotu na otvorenom terenu

OPOVO, 18. jun 2021 – U 7. kolu Letnje KSV lige – Banat Jug, opovački košarkaši nastupaju u okviru grupa A i B. U grupi A prvi tim Opova 99 je u subotu domaćin u susretu sa ekipom Družina Kozlovac, dok će veterani u grupi B istog dana gostovati u Pančevu.

Letnja liga – Banat Jug, grupa A / 7. kolo

Opovo (otvoren teren), 19. jun (subota) 18:00h; OPOVO 99 – DRUŽINA KOZLOVAC (Crepaja)

Letnja liga – Banat Jug, grupa B / 7. kolo

Pančevo (Mikina škola), 19. jun (subota) 17:45h; VIRTUS BASKET – OPOVO 99

Ribarstvo i lovstvo: Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Ribarstvo i lovstvo: Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

OPOVO, 18. jun 2021 – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je dva konkursa iz oblasti ribarstva i lovstva.

Konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih na teritoriji AP Vojvodine za 2021. godinu

Cilj konkursa je unapređenje načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta u cilju unapređenja ribarstva na teritoriji AP Vojvodine. Predmet konkursa je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj od 1 ha i ne većoj od 50 ha, koji se nalaze na teritoriji AP Vojvodine. Pod objektima, u smislu ovog konkursa, podrazumevaju se isključivo objekti za proizvodnju ribe – rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali.

Preuzmite dokumentaciju za konkurs: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-podizanje-novih-ribnjaka-i-rekonstrukciju-postojecih-na-teritoriji-ap-vojvodine-za-2021-godinu/?pismo=cir

Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2021. godinu

Cilj ovog konkursa jesteunapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstva za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Preuzmite dokumentaciju za konkurs: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-raspodelu-sredstava-iz-budzetskog-fonda-za-razvoj-lovstva-ap-vojvodine-za-2021-godinu-za-unapredjivanje-stanja-populacije-divljaci-i-njenih-stanista/