Dunav osiguranje: Kombinovano osiguranje domaćinstva – čuvar kuće

Dunav osiguranje: Kombinovano osiguranje domaćinstva – čuvar kuće

Kombinovano osiguranje domaćinstva – čuvar kuće
Kompanija ,,Dunav osiguranje’ već dugi niz godina nudi različite modele osiguranja imovine fizičkih lica, kako za građevinske objekte, tako i za stvari u njima – klasično osiguranje od požara i drugih opasnosti za nastanjene stanove, kombinovano osiguranje za nenastanjene stanove i vikendice, kombinovano osiguranje stvari domaćinstva, itd…
Detaljnije na sledećem LINKU

Republički hidrometeorološki zavod: Upozorenja na nepogode i visoke temperature

Republički hidrometeorološki zavod: Upozorenja na nepogode i visoke temperature

Upozorenja na nepogode i visoke temperature

BEOGRAD, 20. juna (Tanjug) – Republički hidrometeorološki zavod izdao je za sutra upozorenje na vremenske nepogode.
U ponedeljak se na području Srbije lokalno očekuje pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom, kao i obilnim pljuskovima za kratak vremenski period. Kako se navodi, u zoni padavina očekuje se i jak vetar.
RHMZ je, takođe, izdao upozorenje na veoma visoke temperature, od 22. do 25. juna.
Od utorka se očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom, i jutarnjom i dnevnom, koja će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine.
Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 39 C. Manji pad temperature ocekuje se tek u petak, dodaje se u upozorenju na, dodaje se u upozorenju.

Saobraćaj: Dve moguće trase auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Saobraćaj: Dve moguće trase auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Dve moguće trase auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Izvor: BLIC
20. Jun 2021
Novi auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad trenutno ima dve alternativne trase i obe se nalaze istočno od današnjeg Zrenjaninskog puta, a planom su predviđene po dve varijante za trasu otvorenog puta i dve varijante obilaznice oko Zrenjanina.

Ukupna dužina auto-puta iznosiće oko 110 kilometara, a na prostoru koji direktno obuhvata živi više od 300.000 ljudi. Procenjena vrednost izgradnje je oko 600 miliona evra. Trasa od Borče do Zrenjanina biće duga 58 kilometara.

Kod Beograda se obe varijante trase do Zrenjanina uključuju na takozvanu Severnu tangentu, gde bi novi čvor predstavljao budući ulaz na auto-put. Odatle se razvijaju dva moguća pravca koji prelaze Tamiš, jedan istočno prema Jabuci, a drugi severno ka Opovu.

Dok bi istočna primarna trasa bliže prolazila kroz atare Jabuke, Crepaje, Debeljače i Kovačice, alternativna trasa na sever kretala bi se ka naseljima Glogonj, Sefkerin, Opovo i Baranda. Dva pravca se onda gotovo spajaju i preko Idvora i Orlovata nastavljaju sa manjim varijacijama do Ečke i Zrenjanina.

Ukupna dužina trase od Zrenjanina do Novog Sada iznosi skoro 47 kilometara. Novi auto-put se praktično poklapa sa trasom postojeće magistrale, a manje razlike u varijantama ovog dela trase nemaju saobraćajni značaj.

Inače, o izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina prvi put je bilo reči u martu 2019. godine, a u januaru 2020. potpisan je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, sa kineskom kompanijom.