Crveni krst Opovo: Predsednik opštine ispratio decu u vršačko odmaralište

Crveni krst Opovo: Predsednik opštine ispratio decu u vršačko odmaralište

Predsednik opštine ispratio decu u vršačko odmaralište

OPOVO, 28. jun 2021 – Pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Vojvodine i ove godine je organizovano odmaralište na Vršačkom bregu gde će odabrana deca iz socijalno ugroženih porodica boraviti u periodu od 28. juna do 2. jula.

Troje školske dece iz Opštine Opovo, putovaće u Vršac, a uslov je bio da budu primerenog ponašanja i lako prilagodljivi grupi. Crveni krst je obezbedio i finansirao prevoz, smeštaj, ishranu, edukativne i zabavne aktivnosti, zdravstvenu zaštitu i vaspitače, dok je lokalna samouprava, kao i prethodnih godina obezbedila „džeparac“ tokom boravka.

Decu i sekretara Crvenog krsta Opovo Draganu Avramović primio je predsednik opštine Miloš Markov, koji je sa njima razgovarao i u ime lokalne samouprave, pored „džeparca“ uručio slatko – slane pakete. Nakon sastanka, Dragana Avramović je kao pratilac ispratila  decu u Vršac.

Put Opovo – Debeljača: Danas startovali radovi na poslednje tri faze projekta

Put Opovo – Debeljača: Danas startovali radovi na poslednje tri faze projekta

Danas startovali radovi na poslednje tri faze projekta

OPOVO, 28. jun 2021 – Kao što je početkom juna najavljeno, nakon sprovedenog postupka javne nabavke radova i izbora izvođača radova, danas su startovali radovi na poslednje tri faze izgradnje puta Opovo – Debeljača.

Na terenu je bio i predsednik opštine Miloš Markov, koji je obišao radove i najavio završetak projekta do kraja oktobra.

„Sa realizacijom poslednje tri faze projekta konačno ćemo spojiti dve opštine najkraćim putem. Rok za završetak ovih radova su 120 kalendarskih dana, tako da će projekat definitivno biti završen najkasnije do kraja oktobra“, izjavio je Markov  

Ministarstvo za brigu o selu: Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Ministarstvo za brigu o selu: Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

OPOVO, 28. jun 2021 – Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Podnosioci prijave na javni konkurs su supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednik/ca koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu kao i jedan od (bilo koji) alternativno propisanih uslova za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se

nalazi seoska kuća sa okućnicom, koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja. Jedinica lokalne samouprave garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom.

Bespovratna sredstva su namenjena za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Seoska kuća sa okućnicom, za čiju kupovinu podnosioci prijave konkurišu, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, porez na prenos apsolutnih

prava prilikom kupoprodaje seoske kuće sa okućnicom, porez na imovinu, troškove prikupljanja

dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs, kao i za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće.

Kompletan tekst konkursa i obrazac prijave možete preuzeti: http://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Vremenske prilike: Danas sunčano i malo toplije, temperatura do 35 stepeni

Vremenske prilike: Danas sunčano i malo toplije, temperatura do 35 stepeni

Danas sunčano i malo toplije, temperatura do 35 stepeni


BEOGRAD, 28. juna (Tanjug) – U Srbiji će danas biti sunčano i još malo toplije.
Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 13 do 20 C, najviša dnevna od 32 do 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.
U Beogradu sunčano i malo toplije, uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 16 do 20 C, najviša dnevna oko 34 C. Izgledi vremena za sedam dana – do 5. jula:
U prvoj polovini sedmice sunčano, u utorak i sredu i veoma toplo, u većini mesta sa temperaturom od 35 do 38 C.
U četvrtak postepeno povećanje oblacnosti, najpre na severu i zapadu, krajem dana moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.
Od petka promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.