Sportsko rekreativno udruženje Soko: U Sefkerinu održana 21. seoska olimpijada (video)

27/06/2021

U Sefkerinu održana 21. seoska olimpijada

SEFKERIN, 27. jun 2021 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“ Sefkerin održana je 21. seoska olimpijada. Kao i prethodnih godina učestvovao je veliki broj takmičara iz cele opštine, kako onih iskusnih, tako i najmlađih.

Ova sportska manifestacija podržana je od strane lokalne sampuprave u okviru programa finansiranja i sufinansiranja projekata iz oblasti sporta. Manifestaciju su posetili predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

Predsednik opštine je otvorio manifestaciju i tom prilikom istakao važnost sporta, posebno za decu i svim učesnicima takmičenja poželeo uspeha i sportsku sreću.

„Dvadeset i prva seoska olimpijada govori da se odvija već duži vremenski period, a to je danas jako teško, održati jednu tradiciju i kontinuitet. Ako je dvadeset i prva znači da dvadeset i jednu godinu traje. Ja vam čestitatm što pune dve decenije pravite ovu manifestaciju, a pre svega što okupljate našu decu, najmlađe i učite ih o sportu, ferpleju ali i o životu. Želim vam još više ovakvih manifestacija, da se više bavimo sportom, jer ako se bavimo sportom i sve ostalo će nam ići dobro. Neka danas bude dobar sportski dan, neka takmičari naprave dobre rezultate i budite ponosni na njih“, poručio je Markov. 

Predsednik udruženja Soko i čovek koji već 21. godinu nosi organizaciju seoske olimpijade Dragan Ristić najavio je i reorganizaciju manifestacije koja će se zbog masovnosti i popularizacije sporta ubuduće organizovati u više navrata tokom godine.

„Prezadovoljni smo jer ovo je 21. seoska olimpijada, znači toliko godina smo uspeli da opstanemo. Manifestacija se širi i povećava, sve više ima onih koji su nekada bili bebe, a sada učestvuju u organizaciji. Sama olimpijada je postala velika tako da ćemo morati da je razdvojimo ili da bude u više dana. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi na razumevanju i podršci. Možda u septembru, nameravamo da održimo trke za osnovce jer to nam je ranije bio sastavni deo olimpijade, i možda jedno takmičenje u Sakulama za penjanje uz konopac, koje bi trebalo da preraste u jedno veće takmičenje. Tako da Sokoli se šire“, izjavio je Ristić. 

A na takmičenjima puno uzbuđenja. Počelo je sa trkama trotineta, nastavilo se sa trkom beba gde su sve bebe nagrađene bez obzira na plasman, zatim takmičenje u pikadu, trčanje u džaku, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s’ramena, šutiranje penala i ubacivanje trojki, a posebnu pozornost su i ovog puta izazvali članovi Streličarskog kluba Pančevo, koji su demonstrirali ovaj olimpijski sport, a sa posebnim lukovima, strelama i metama podučavali najmlađe, kao i sve zainteresovane koji su želeli da se oprobaju u ovom sportu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije