Detalji teškog ubistva u Čenti: Ubio drugara pa ga zakopao sa kesom marihuane

Detalji teškog ubistva u Čenti: Ubio drugara pa ga zakopao sa kesom marihuane

Ubio drugara pa ga zakopao sa kesom marihuane

Izvor: NOVOSTI
Brzom i efikasnom policijskom akcijom, uhapšen je tridesetsedmogodišnji S.N. zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

On se tereti da je u utorak 15.juna, u blizini Čente, ubio četrdesettrogodišnjeg muškarca, sa kojim se družio.

Prema prvim, još uvek nezvaničnim informacijama, S.N. je pre desetak dana, zajedno sa svojom kasnijom žrtvom, suprugom i detetom, došao u Čentu i nastanio se u kući starca, koji je u staračkom domu.

Tokom dana, po svemu sudeći došlo je do sukoba, a onda je S.N. zaklao svog starijeg drugara i telo zakopao u zemlju.To je videla njegova supruga i kasnije prijavila policiji, koja je prilikom pretresa dvorišta pronašla i otkopala telo i Maxi najlon vrećicu, koja je navodno bila puna marihuane.

Osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kulturno leto 2021: Pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, književni susreti, izložbe, bazari…

Kulturno leto 2021: Pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, književni susreti, izložbe, bazari…

Pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, književni susreti, izložbe, bazari…

OPOVO, 16. jun 2021 – Opštinska narodna biblioteka Opovo organizuje je niz događaja ovog leta: pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerte klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe, manifestacije u cilju promocije kulturnog turizma i lokalnih tema.

Lutkarsko pozorište „Zvezdica“ iz Zrenjanina igraće dve predstave: predstavu „Zvezdan“ a zbog velikog interesovanja i predstavu „Guska na Mesecu“ koja je prvi put gostovala na sceni Kulturnog centra Opovo 2020. godine.

U avgustu publiku očekuje predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića u izvođenju Svetlane Bojković, Katarine Žutić i Milana Caci Mihailovića, jedna od onih predstava koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza.

Prvi put u organizaciji Biblioteke a pod pokroviteljstvom opštine Opovo organizovan je foto-konkurs za lokalne umetnike i ljubitelje fotografije. Konkurs „Eko kadar Opovo“ promoviše prirodne vrednosti Opova i ističe značaj očuvanja zaštite životne sredine.

kulturno leto 2021

Povodom 70 godina od osnivanja Biblioteke organizovane su promocije knjiga naših sugrađanka: Nada Kljajić će predstaviti zbirku pesama „Zbog čoveka u ljudima“, dok će Draga Đurić govoriti o svojoj knjizi „Dani u nedelji u narodnoj kulturi južnih i Istočnih Slovena“.

Kao i svake godine, biće organizovani koncerti klasične muzike: koncert „Moj svet klasične muzike“ u izvođenju naših najmlađih sugrađana, u klasi Ivane Josić, ali i koncert trio harfi „Paskal“ u izvođenju Jelene Tutić, Jelene Čubrilović i Irine Pejoske.

U saradnji sa Aktivom žena iz Opova biće organizovana manifestacija „Banatski slatki dan“. Svi zainteresovani, udruženja, firme i pojedinci, predstaviće svoje slatke poslastice. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Galerija „Jovan Popović“ nastavlja sa svojim utvrđenim planom i programom te će naši sugrađani imati prilike da vide dve koletivne izložbe: izložbu „Najbolje od nas“ u saradnji sa ULUPUDS-om koja će predstaviti renomirane umetnike fotografije, a potom i izložbu „Zakorači u našu priču“ koja okuplja preko dvadeset ilsutratora knjiga za decu.

Za učesnike izložbe „Najbolje od nas“ organizovano je i fotografsko druženje, foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Opovo, kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Opova.

Svaki događaj biće posebno najavljen, a sve dodatne informacije možete pročitati na sajtu: https://onbopovo.org.rs/

Srcem kroz Ravnicu: Kovačica – bogatstvo različitih kultura

Srcem kroz Ravnicu: Kovačica – bogatstvo različitih kultura

Kovačica – bogatstvo različitih kultura

OPOVO, 16. jun 2021 – Putopisna emisija “Srcem kroz ravnicu” nastavlja gledaoce “Arena channels Group” da upoznaje sa lepotama vojvođanske ravnice. Voditelji Nina Radulović i Slaviša Čurović, ove nedelje vode nas u komšiluk, u Kovačicu.

Četvrtak, 17. jun, 20:00h Balkan trip

Petak, 18. jun, 18:30h Agro TV

Subota, 19. jun, 12:45h Star TV

Subota, 19. jun, 12:05h RTV Vojvodina


Crna hronika: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Čenti

Crna hronika: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Čenti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Čenti

Izvor: RTS
Muškarac S.N. (1984) uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, saopšteno je iz MUP-a.Uhapšeni se tereti da je u ponedeljak, u blizini Čente, ubio četrdesettrogodišnjeg muškarca. Osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Termini  preuzimanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Termini preuzimanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Termini  preuzimanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Opovo, 16. jun 2021
Obaveštavamo  ekološki odgovorne poljoprivredne proizvođače o vremenu i mestu preuzimanja ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji opštine Opovo:

Utorak 22.06.2021. godine  Sakule –  parking ispred crkvene porte

Sreda 23.06. 2021. godine:

Baranda od 7,30 – 8,00 časova  na platou ispred Vatrogasnog doma

Opovo od 8,00 – 8,30 na parkingu kod pijace

Sefkerin od 8,40 – 9,00 na parkingu kod crkvene porte

Akciju organizuje udruženje SECPA koje vrši prikupljanje i dalje zbrinjivanje otpada u saradnji sa  inspekcijom za zaštitu životne sredine i poljoprivrednom službom Opštinske uprave opštine  Opovo. Za poljoprivrednike je obezbeđen određen broj plastičnih vreća koje će biti podeljene narednih dana sa uputstvima o trokratnom ispiranju ambalaže od sredstava za zaštitu bilja.