Ministarstvo unutrašnjih poslova Pančevo: Svađa u Sefkerinu završila sa noževima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Pančevo: Svađa u Sefkerinu završila sa noževima

Svađa u Sefkerinu završila sa noževima
Sefkerin, 5. Jun 2021 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su i zadržali M.Ž. (1988) iz okoline Lazarevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda. Sumnja se da je on, jutros posle kraće svađe, u Sefkerinu, nožem naneo povredu pedesetšestogodišnjem muškarcu, koji je zadobio lake telesne povrede. Osumnjičeni će nakon isteka zadržavanja uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu u Pančevu.

Srpska liga Vojvodina: Sakulski Borac peti na kraju sezone

Srpska liga Vojvodina: Sakulski Borac peti na kraju sezone

Sakulski Borac peti na kraju sezone

SAKULE, 5. jun 2021 – Borac iz Sakula sezonu je završio na petom mestu, nakon nerešenog rezultata u poslednjem kolu sa Bečejom 1918. Izuzetno dobra sezona sa sakulski klub i najave da će nareedne sezone ići na vrh tabele.

REZULTATI 38. kola: 1. Maj Ruma – Mladost 2:3; Tisa – Feniks 1995 2:0; Dinamo 1945 – Radnički (Zr) 4:1; Borac – Bečej 1918 1:1; Sloboda – Jedinstvo 2:2; Sloga – Radnički 1912 2:3; Dunav – Kozara 4:1; Hajduk 1912 – Vojvodina 1928 1:2; Bačka 1901 – OFK Stari Grad 1:8; OFK Vršac – Omladinac 2:2.

TABELA: 1. Mladost (94); 2. OFK Vršac (77); 3. Radnički 1912 (75); 4. Bečej 1918 (65); 5. BORAC (65); 6. Omladinac (61); 7. Radnički (Zr) (60); 8. Tisa (58); 9. 1. Maj Ruma (58); 10. Feniks 1995 (57); 11. OFK Stari Grad (56); 12. Hajduk 1912 (55); 13. Dinamo 1945 (55); 14. Jedinstvo (49); 15. Bačka 1901 (41); 16. Sloboda (36); 17. Sloga (28); 18. Kozara (26); 19. Dunav (25); 20. Vojvodina 1928 (20).

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Odlaganje otpada, zakonske odredbe, čišćenje divljih deponija i odgovor na pitanje građana

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Odlaganje otpada, zakonske odredbe, čišćenje divljih deponija i odgovor na pitanje građana

Odlaganje otpada, zakonske odredbe, čišćenje divljih deponija i odgovor na pitanje građana

OPOVO, 5. jun 2021 – Komunalni otpad se sakuplja, ponovo iskorišćava i odlaže u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom i posebnim propisima kojima se uređuju komunalne delatnosti.
Opština Opovo je poslove održavanja čistoće na svojoj teritoriji od 2009. godine poverila „Brantner otpadnoj privredi“ doo.
Domaćinstva i drugi proizvođači komunalnog otpada su dužna da odlažu otpad iz domaćinstva u kante ili kontejnere koje obezbeđuje „Brantner otpadnoj privredi“ doo.
Opasan otpad iz domaćinstava (otpadne baterije, akumulatori, ulja, otpad od električnih i elektronskih proizvoda, boje i lakovi, pesticidi…) predaje se ovlašćenom operateru.
Domaćinstva su u obavezi da vrše selekciju i odvojeno skupljanje otpada radi reciklaže (papir, metal, plastika, staklo).
Jedinica lokalne samouprave je u obavezi da Odlukom utvrdi lokacije za odlaganje inertnog, odnosno građevinskog otpada i otpada od rušenja na kojima se može odlagati samo ta vrsta otpada. Na snazi je Odluka iz 2010. godine, a zbog promene pojedinih lokacija, u pripremi je nova odluka.
Biorazgradivi otpad se takođe odlaže na utvrđene lokacije.

Ove godine predviđeno je čišćenje osam divljih deponija u sva četiri naseljena mesta naše opštine: pet u Sefkerinu, jedne u Opovu, jedne u Barandi i dve u Sakulama.
Sve divlje deponije su evidentirane i u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom o njihovoj lokaciji redovno se izveštava se Agencija za zaštitu životne sredine.
Najveći problem u našoj opštini predstavljaju divlje deponije u Sefkerinu po broju, po površini koju zauzimaju i po količini otpada na njima. Nalaze se uz atarske puteve, pored groblja i na  mestima za koje se smatra da se otpad može neprimećeno baciti. Jasno je da je nizak nivo ekološke svesti u Sefkerinu uzrok ovog problema.
Uvođenjem neprestane edukacije u ovoj oblasti, novih mera,video nadzora, pojačane inspekcijske kontrole i oštre kaznene politike, nadamo se da će naši sugrađani  promeniti pogrešne navike i da će sa otpadom postupati na odgovoran način. Odgovor na zahtev građana Sefkerina za uređenje divlje deponije na parceli br. 4222 KO Sefkerin

1. U pripremi je nova Odluka o određivanju lokacija za odlaganje inertnog, odnosno građevinskog otpada i otpada od rušenja na teritoriji opštine Opovo, koja je kao i prethodna, u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom koji  obavezuje jedinicu lokalne samouprave da uredi, obezbedi, organizuje  i sprovodi upravljanje komunalnim, odnosno inertnim otpadom na svojoj teritoriji. Ovom Odlukom će biti utvrđene odgovarajuće lokacije koje u potpunosti odgovaraju potrebama i zahtevima za lokacije ove namene.

– Uredba o odlaganju otpada na deponije na koju se pozivate  bliže propisuje uslove i kriterijume koji  se odnose na deponije otpada, u našem slučaju to je Regionalna ( sanitarna) deponija u Dolovu na osnovu Regionalnog plana upravljanja otpadom za region Pančevo-Opovo.

2. U toku je čišćenje divlje deponije na parceli br.4222 KO Sefkerin.

3. Planirano je da posle izvršenog čišćenja na datoj lokaciji budu postavljene table i video nadzor.

4. Palnirano je sprovođenje redovne medijske kampanje u smislu upoznavanja građana sa pravilnim postupanjem sa komunalnim , inertnim otpadom, animalim , opasnim otpadom iz domaćinstva u smislu jačanja ekološke svesti kao i upoznavanje sa kaznenim merama.

5. Planira se pošumljavanje očišćenih lokacija.

6. Inspekcijskim službama se 24 sata mogu podneti elektronske prijave u slučaju procenjenog kritičnog rizika.

Dunav osiguranje: Nova putovanja pišu nove priče

Dunav osiguranje: Nova putovanja pišu nove priče

Nova putovanja pišu nove priče

Putno zdravstveno osiguranje Kompanije „Dunav osiguranje“ sa dodatnim pokrićem za Kovid 19 i popustom na online kupovinu

U susret predstojećoj sezoni odmora, veliki broj sugrađana, podstaknut povoljnijim brojevima koji se odnose na stopu obolevanja od koronavirusa, odlučio je da ove godine turistički otputuje u inostranstvo. Kako biste putovanja pamtili samo po lepim pričama, polisa putnog zdravstvenog osiguranja tu je da vam pruži svu neophodnu sigurnost za nepredviđene situacije, a dodatno pokriće za kovid 19 i dodatnu zdravstvenu zaštitu tokom puta van zemlje.

– Uvažavajući potrebe naših klijenata, Kompanija ‘Dunav osiguranje’ još prošle godine je u polise putničkog zdravstvenog osiguranja uključila mogućnost zaključivanja polise sa pokrićem rizika od kovida 19, za slučajeve svake iznenadne bolesti ili povrede koja se može desiti u inostranstvu, te koje su u vezi sa ovim rizikom. Kako su troškovi lečenja u inostranstvu izuzetno visoki, na put ne treba kretati bez polise putničkog zdravstvenog osiguranja, koje za mnogo manji iznos omogućava neophodnu zaštitu širom sveta. Primera radi, polisa za deset dana boravka u nekoj od zemalja EU, s uključenim pokrićem rizika od kovida 19, staje oko 1.850 dinara. Ukoliko tu polisu zaključite onlajn, preko sajta naše Kompanije, možete ostvariti i 15 % popusta, i u tom slučaju polisa košta svega oko 1.500 dinara – navela je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“.

S najvećom osiguranom sumom na tržištu koja iznosi 35.000 evra, Kompanija „Dunav osiguranje“ prva je osiguravajuća kuća koja je tokom pandemije omogućila ugovaranje dopunskog pokrića za kovid 19, pokrivajući na taj način troškove neophodnih medicinskih pregleda ovlašćenog lekara, troškove testiranja u slučaju ispolјavanja simptoma infekcije i uspostavljanja dijagnoze, kao i troškove nabavke lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije.

Kako biste ostvarili 15 % popusta, potrebno je da polisu putničkog zdravstvenog osiguranja zaključite putem sajta Kompanije „Dunav osiguranje“, brzo i jednostavno, klikom na link Kupi online, https://www.dunav.com/kupi-online/ . Bilo gde u svetu, 24 sata dnevno, polisa putnog zdravstvenog osiguranja pružiće vam sigurnost koja je neophodna da vaša putovanja pamtite samo po lepim pričama.