JP „Mladost“ Opovo: Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

24/06/2021

Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

OPOVO, 24. jun 2021 – U distributivnom vodovodnom sistemu Opštine Opovo poslednjih nekoliko dana beleži se enormna potrošnja i nagli skok neracionalne potrošnje vode za piće tako da dolazi do ubrzanog pražnjenja bazena zbog čega se sistem automatski isključuje kako bi se bazeni ponovo napunili, što je i razlog prekida u vodosnabdevanju na teritoriji Opštine Opovo, saopštilo je Javno preduzeće „Mladost“.
Maksimalni kapacitet u redovnom radu je 53 litara u sekundi, sinoć kada je došlo do isklučenja potrošnja je bila više od 60 litara u sekundi, a već danas u prepodnevnim satima potrošnja je više od 53,5 litara u sekundi.

U komunalnom preduzeću naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i slično ovih dana predstavlja neracionalnu potrošnju vode za piće i upućuju apel građanimada se ponašaju odgovorno u skladu sa nepovoljnom situacijom koja se odnosi na vodosnabdevanje izazvano ekstremno visokim temperaturama.

Inače, problem sa vodosnabdevanjem i neracionalnom potrošnjom ovih dana je aktuelan u većini vojvođanskih opština.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Tri zlata i dva srebra za šampione iz Sefkerina

Tri zlata i dva srebra za šampione iz Sefkerina

SEFKERIN, 27. maj 2024 - Tim mladih takmičara kik boks kluba Dragon plasirali su se u pet finala i ponovo zablistala punim sjajem osvojivši tri zlata i dva srebra na Međunarodnom otvorenom turniru u borbama sanda fulkontakt, održanom 25. maja u novosadskom Spensu. Na...

Vremenske prilike: Preko dana stabilno, popodne i uveče kiša

Vremenske prilike: Preko dana stabilno, popodne i uveče kiša

SRBIJA, 21. Maj 2024 Danas posle podne i uveče lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno...

najnovije

najčitanije