JP „Mladost“ Opovo: Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

24/06/2021

Apel za racionalnom potrošnjom vode za piće

OPOVO, 24. jun 2021 – U distributivnom vodovodnom sistemu Opštine Opovo poslednjih nekoliko dana beleži se enormna potrošnja i nagli skok neracionalne potrošnje vode za piće tako da dolazi do ubrzanog pražnjenja bazena zbog čega se sistem automatski isključuje kako bi se bazeni ponovo napunili, što je i razlog prekida u vodosnabdevanju na teritoriji Opštine Opovo, saopštilo je Javno preduzeće „Mladost“.
Maksimalni kapacitet u redovnom radu je 53 litara u sekundi, sinoć kada je došlo do isklučenja potrošnja je bila više od 60 litara u sekundi, a već danas u prepodnevnim satima potrošnja je više od 53,5 litara u sekundi.

U komunalnom preduzeću naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i slično ovih dana predstavlja neracionalnu potrošnju vode za piće i upućuju apel građanimada se ponašaju odgovorno u skladu sa nepovoljnom situacijom koja se odnosi na vodosnabdevanje izazvano ekstremno visokim temperaturama.

Inače, problem sa vodosnabdevanjem i neracionalnom potrošnjom ovih dana je aktuelan u većini vojvođanskih opština.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dobrovoljno davanje krvi: Akcija u ponedeljak 12. juna

Dobrovoljno davanje krvi: Akcija u ponedeljak 12. juna

Akcija u ponedeljak 12. juna Opovo, 8. jun 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 12. juna i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 11 i 13:30 časova i u Sefkerinu, u ambulanti, u periodu između 14:30 i...

najnovije

najčitanije