1

Suzbijanje odraslih formi komaraca: Zbog pojačanog vetra tretman se odlaže za sredu

Zbog pojačanog vetra tretman se odlaže za sredu

OPOVO, 14. jun 2021 – Na osnovu aktuelne meteorološke situacije i prognoze za sutra, najavljuje se vetar 5 do 6m/s što ne dozvoljava efikasno obavljanje tretmana, tako da će se tretiranje odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha zakazano za utorak, sprovesti najverovatnije u sredu.

Kako ističu u Opštinskoj upravi Opovo, u stalnoj su vezi i konsultaciji sa izvođačem radova, prati se meteorološka situacija i najava je da će od srede doći do smirenja vetra. Inače, da bi tretman bio efikasan i imao efekta, optimalna jačina vetra može biti 1 do 1,5m/s.
KSV Letnja liga – Banat Jug: Opovčani bez bodova u 6. kolu

Opovčani bez bodova u 6. kolu
OPOVO, 14. jun 2021 – U 6. kolu Letnje lige – Banat Jug, opovački košarkaši nisu osvojili bodove. U grupi A, utakmica između Mladosti i Opova 99 registrovana je službenim rezultatom 20:0, dok su veterani u grupi B izgubili u Opovu od Radničkog rezultatom 80:97 (10:15; 27:28; 17:30; 26:24).
Streljački klub „Stevan Doronjski“ Sakule: Pripreme za odlazak na Svetski kup u Osijek

Pripreme za odlazak na Svetski kup u Osijek

SAKULE, 14. jun 2021 – Mladi Adrijan Nađ, član streljačkog kluba iz Sakula uz nadzor trenira za odlazak na ISSF KUP koji će se odrzati u Osijeku od 22. juna do 03. jula. „Vremenski i drugi uslovi nam ne idu u prilog, ali predviđeni treninzi se moraju sprovesti, a sam odlazak na svetsku scenu je deo ispunjenih snova svakog sportiste“, navodi se u saopštenju sakulskog kluba
Opštinska uprava Opovo: Izgradnja autoperionice – procena uticaja na životnu sredinu

Opštinska uprava Opovo: Izgradnja autoperionice – procena uticaja na životnu sredinu

OPOVO, 14. jun 2021 – U skladu sa članom 10. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („ Službeni glasnik RS“ br. 135/04 i 36/09) OPŠTINA OPOVO OPŠTINSKA UPRAVA, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine OBAVEŠTAVA JAVNOST:

Nosilac projekta Lekić Goran, Ive Lole Ribara br. 124 Opovo, podneo je zahtev za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu za Projekat izgradnje objekta samouslužne autoperionice u okviru postojećeg komleksa – stanice za snabdevanje motornih vozila TNG-om sa stanicom za snabdevanje gorivom motornih vozila, na katastarskoj parceli  br. 5602 K.O. Opovo na regionalnom putu Pančevo -Opovo, teritorija opštine Opovo.

Podaci i dokumentacija iz zahteva nosioca projekta mogu se dobiti na uvid u prostorijama Opštinske uprave Opovo – Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine,  radnim danom od 10 – 14 časova.

Svi zainteresovani, u roku od 10 dana od objavljivanja ovog obaveštenja, mogu nadležnom Organu dostaviti svoje mišljenje u pisanoj formi.
Crveni krst Opovo: Danas akcija dobrovoljnog davanja krvi

Danas akcija dobrovoljnog davanja krvi

Opovo. 14. Jun 2021
Crveni krst Opovo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje Akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati danas u Opovu (OŠ „Dositej Obradović“) od 11:00 do 13:30 časova i Sefkerinu (Zdravstvena ambulanta) od 14:30 do 16:30 časova.

KRV ŽIVOT ZNAČI! Dođite, ulepšajte dan sebi i drugima!
Danas sednica Kriznog štaba: Na redu matura, svadbe i ostale proslave

Na redu matura, svadbe i ostale proslave
BEOGRAD, 14. juna (Tanjug) – Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.
Mediji prenose da se očekuje da članovi Kriznog štaba dodatno popuste mere i dozvole održavaje matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere.
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera – da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 01 sat, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.
On, takođe, očekuje odluku da se od 21. juna u Beogradu i drugim lokalnim samoupravama gde je vakcinisano više od 50 odsto građana, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi i drugih javnih događaja, takođe uz poštovanje propisanih mera.
Državna pomoć: Danas isplata po 60 evra za nezaposlene

Danas isplata po 60 evra za nezaposlene

BEOGRAD, 14. juna (Tanjug) – Država će danas isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.
Ta pomoć se realizuje u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu.
Za razliku od prethodna dva paketa, ovaj paket je po prvi put uključio i pomoć za nezaposlene.
Do sada je u okviru trećeg paketa isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.
Razvojni fond Vojvodine: Prezentacija kreditnih proizvoda

Prezentacija kreditnih proizvoda

Opovo, 14. jun 2021
U cilju informisanja poljoprivrednika i privrednika o uslovima kreditiranja Razvojni fond Vojvodine u petak  18.06.2021.godine u 11 časova u  sali Kulturnog centra Opovo organizovaće prezentaciju na kojoj će prisutne upoznati sa delokrugom rada Razvojnog fonda i predstaviti kreditne proizvode i linije fonda namenjene za poljoprivredna gazdinstva i pravna lica i preduzetnike.

Tema prazentacije su kreditne linije za nabavku nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, kupovinu zemljišta,  IPARD program, investicije, obrtna sredstva, turizam (subvencionisana kamata), kupovinu sistema za navodnjavanje (subvencionisana kamata….kamatne stope 1-3%, rok otplate 7 godina, grejs period do 24 meseca).

Na pomenutom događaju biće ispoštovane sve mere vlade Republike Srbije o sprečavanju širenja KOVID virusa.

https://rfapv.rs/wp-content/uploads/2021/04/RazvojniFondVojvodine01_x264_001.mp4