Započela realizacija projekta: „Međusektorskom saradnjom do posla za posla mlade u opštini Opovo“

June 14, 2021

Opovo, 14. Juni 2021
Kancelariji za mlade opštine Opovo je odobren projekat od strane Ministarstva omladine i sporta iz oblasti zapošljavanja mladih pod nazivom „Međusektorskom saradnjom do posla za posla mlade u opštini Opovo“.

Realizacijom ovog projekta Kancelarija za mlade opštine Opovo uz posredstvo partnera iz privatnog i civilnog sektora sa teritorije opštine Opovo će pokušati da utiče na veće zapošljavanje mladih, konkretno nezaposlenih mladih žena kojima će putem programa stručne prakse steći znanja iz oblasti pekarstva i poslastičarstva i na taj način će postati konkurentne na tržištu rada, ali biće im predstavljene i mogućnosti samozapošljavnja i pokretanja sopstvenog biznisa.

U narednom periodu će se organizovati informativne tribine i pultovi po naseljenim mestima kako bi se što veći broj mladih upoznao sa realizacijom ovog projekta, a nakon toga će se raspisati i javni poziv za učesnice stručne prakse.

Ovo je još jedan projekat iz oblasti zapošljavanja mladih kojim je podržana Kancelarija za mlade opštine Opovo od strane Ministarstva omladine i sporta, nakon projekta „Omladinski biznis forum“ iz 2019. godine.

pročitajte još i

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Obustava nastave i skraćeni časovi OPOVO, 30. novembar 2022 – U cilju skretanja pažnje javnosti na narastajuće nasilje u školama i prosvetari OŠ „Zoran Petrović“ pridružili su se protestu tako da sutra neće biti nastave u Sakulama i Barandi. U OŠ „Dositej Obradović“...

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva NOVI SAD, 26. novembar (Tanjug) - U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu održana je svečana akademija pozorištu povodom 104. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine i odluke o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini...

najnovije

najčitanije