Započela realizacija projekta: „Međusektorskom saradnjom do posla za posla mlade u opštini Opovo“

14/06/2021

Opovo, 14. Juni 2021
Kancelariji za mlade opštine Opovo je odobren projekat od strane Ministarstva omladine i sporta iz oblasti zapošljavanja mladih pod nazivom „Međusektorskom saradnjom do posla za posla mlade u opštini Opovo“.

Realizacijom ovog projekta Kancelarija za mlade opštine Opovo uz posredstvo partnera iz privatnog i civilnog sektora sa teritorije opštine Opovo će pokušati da utiče na veće zapošljavanje mladih, konkretno nezaposlenih mladih žena kojima će putem programa stručne prakse steći znanja iz oblasti pekarstva i poslastičarstva i na taj način će postati konkurentne na tržištu rada, ali biće im predstavljene i mogućnosti samozapošljavnja i pokretanja sopstvenog biznisa.

U narednom periodu će se organizovati informativne tribine i pultovi po naseljenim mestima kako bi se što veći broj mladih upoznao sa realizacijom ovog projekta, a nakon toga će se raspisati i javni poziv za učesnice stručne prakse.

Ovo je još jedan projekat iz oblasti zapošljavanja mladih kojim je podržana Kancelarija za mlade opštine Opovo od strane Ministarstva omladine i sporta, nakon projekta „Omladinski biznis forum“ iz 2019. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije