Obeležavanje Nedelje sećanja i zajedništva u Sakulama i Barandi

10/05/2024

SAKULE / BARANDA, 10. maj 2024 – Sve osnovne i srednje škole od 7. do 10. maja kroz različite aktivnosti obeležile su Nedelju sećanja i zajedništva, čiji je cilj odavanje poštovanja žrtvama, podrška njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici.

Ministarstvo prosvete pozvalo je škole, da godinu dana od svirepih zločina u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u Duboni i Malom Orašju, a sedam meseci od strašnog zločina u Niškoj Banji, u Nedelji sećanja i zajedništva, aktivno izraze poštovanje prema tragično prekinutim životima, u vidu  različitih aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja, dijaloga i oplemenjivanja našeg društva.

U OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule i njenom izdvojenom odeljenju u Barandi je Nedelja sećanja i zajedništva obeležena slikom, pesmom, esejima, izložbom kućnih ljubimaca, maskenbalom, humanitarnom akcijom prikupljanja garderobe, obuće i školskog pribora, ekološkom akcijom. Posađena je prva ruža-stablašica u budući Ružičnjak sećanja. Napisane su poruke prijateljstva na betonskim stazama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“. Koncert je privukao veliku pažnju, a...

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

OPOVO, 27. Maj 2024 U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe,...

najnovije

najčitanije