Aktivnosti na projektu Krug podrške: Obuka volontera

05/05/2023

Obuka volontera

OPOVO, 5. maj 2023 – U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, održavaju se obuke za 5 mladih volontera koji će biti angažovani pri Kancelariji za mlade opštine Opovo.

Volonteri će dobiti obuku za trenere/mentore kako bi dalje pružali podršku iz komunikacijskih veština primenjivih prilikom zapošljavanja ili započinjanja posla prevashodno mladima iz projektnih korisničkih porodica, a nadalje i drugim korisnicima Kancelarije za mlade.

U narednoim projektnom periodu biće organizovane posete odabranim porodicama kako bi se uspostavio prvi kontakt sa mladim korisnicima.

Obuhvaćene ranjive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.

Projekat traje do 31. jula 2023.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

SEFKERIN, 11. jul 2024 – U Sefkerinu su danas startovali radovi na orezivanju krošnji i granja koje predstavljaju smetnju žicama na elektrovodovima. Lokalna samouprava i Mesna zajednica Sefkerin su u konsultaciji sa građanima detektovali 15 lokacija u Sefkerinu gde je...

najnovije

najčitanije