Srbija – Nemačka: Teodora Vasić ponovo strelac, Srbija u elit rundi kvalifikacija

Srbija – Nemačka: Teodora Vasić ponovo strelac, Srbija u elit rundi kvalifikacija

Teodora Vasić ponovo strelac, Srbija u elit rundi kvalifikacija
SLOVENIJA, 27. oktobar 2022 – U meču bez velikog takmičarskog značaja, jer su pre meča obe selekcije izborile plasman u elit rundu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, ženska kadetska selekcija Srbije poražena je od Nemačke i pored veoma dobog izdanja – 1:2 (1:0).
Teodora Vasić ponovo je bila strelac za reprezentaciju Srbije.
Naše devojke završile su prvo poluvreme u plusu, mogle i ubedljivije da vode, jer su promašile jedanaesterac. Pokazale su izabranice selektora Dragiše Zečevića da imaju zavidan talenat, ali presudila je snaga i Nemačka je do kraja susreta preokrenula rezultat.
STRELCI: 1:0 Vasić 31, 1:1 Gonzales 56, 1:2 Buning 79. Stadion u Terme Čatež.

SRBIJA: Arsić, Topalov, Milovanović, Gajić, Ilić, Maljković (78. Jovičić), Uvalin (63. Marković), Cingelić, Tešnjak (78. Milosavljević), Vasić (63. Kurteš), Kuburović (84. Dimić). Selektor Dragiša Zečević

NEMAČKA: Lukasen, Vilešček (64. Baum), Bahaus, Buning, Bitcer, Veksler (85. Roder), Dahl (46. Gonzales, Milz, Velhem, Šolc (85. Latus), Šeter (90+6. Junold)

Srpska napredna stranka: Opovački „naprednjaci“ proslavili Svetu Petku

Srpska napredna stranka: Opovački „naprednjaci“ proslavili Svetu Petku

Opovački „naprednjaci“ proslavili Svetu Petku
OPOVO, 27. oktobar 2022 – U prostorijama Opštinskog odbora SNS Opovo obeležena je i proslavljena stranačka slava Sveta Petka, gde se okupio veliki broj članova i simpatizera stranke. Kum i domaćin slave je bio predsednik Saveta za zdravstvo Opštinskog odbora Dragan Ugrinov.
Nakon rezanja slavskog kolača poverenici Opštinskog odbora Miloš Markov i Zoran Tasić čestitali su slavu članovima stranke, kao i svim građanima naše opštine koji slave ovu svetiteljku. Oni su istakli da se tokom poslednje decenije članstvo stranke na lokalu udesetostručilo i da je naša opština, od kada Srpska napredna stranka vodi lokalnu samoupravu, značajno napredovala u svim oblastima privrede i društva.
„Dela najbolje govore i možemo biti ponosni na ono što smo uradili i izgradili“, poručili su Markov i Tasić.

U prostorijama Opštinskog odbora SNS Opovo obeležena je i proslavljena stranačka slava Sveta Petka; Foto/Glas Opova

Sakule: Požar na Malom Graorištu kod ribnjaka

Sakule: Požar na Malom Graorištu kod ribnjaka

Požar na Malom Graorištu kod ribnjaka
SAKULE, 27. oktobar 2022 – Juče oko 17:00 časova izbio je požar ispod Malog Graorišta kod sakulskog ribnjaka. Vatra se vrlo brzo proširila, što je otežalo gašenje. Intervenisala je vatrogasna jedinica iz Opova kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sakule, a kako saznajemo požar je saniran tek oko dva sata posle ponoći.

 

FK „Tempo“ Sefkerin: Druga faza rekonstrukcije fudbalskog terena

FK „Tempo“ Sefkerin: Druga faza rekonstrukcije fudbalskog terena

Druga faza rekonstrukcije fudbalskog terena
SEFKERIN, 27. oktobar 2022 – Na stadionu fudbalskog kluba „Tempo“ u Sefkerinu, u toku su radovi druge faze rekonstrukcije terena.
Nakon prve faze u okviru koje je skidan i transportovan površinski sloj zemlje, u drugoj fazi usledilo je nasipanje i ravnanje terena, dok se trenutno sadi trava.
Sefkerinski klub su obišli predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj gde su ih predstavnici Tempa upoznali sa tokom i kvalitetom sprovedenih radova.

Druga faza rekonstrukcije fudbalskog terena u Sefkerinu; Foto/Glas Opova

„Ovo je veoma značajan projekat iz oblasti sportske infrastrukture i njegova realizacija me posebno raduje jer je, kako su mi rekli ljudi iz kluba, ovo prva rekonstrukcija terena od osnivanja kluba 1927. godine. Nadam se da će nov teren dobro služiti sefkerinskim fudbalerima i želim im puno sportske sreće i uspeha u prolećnom delu sezone kada će na njemu i zaigrati“, izjavio je Markov.

Prvu fazu projekta finansirala je lokalna samouprava, a drugu Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

Plan razvoja Opštine Opovo: Drugi sastanak Partnerskog foruma i javna rasprava

Plan razvoja Opštine Opovo: Drugi sastanak Partnerskog foruma i javna rasprava

Drugi sastanak Partnerskog foruma i javna rasprava

OPOVO, 26. oktobar 2022 – Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja opštine Opovo 2022-2030., u saradnji sa angažovanim konsultantima, organizovao je i održao drugi sastanak Partnerskog foruma kao i javnu raspravu, sa ciljem omogućavanja što šireg uključivanja zainteresovanih strana i javnosti u proces izrade Plana razvoja.

Drugi sastanak Partnerskog foruma i javna rasprava_1; Foto/Glas Opova

Procesom konsultacija na održanom sastanku su koordinirali angažovani konsultanti, a učesnici su bili članovi Koordinacionog tela, tematskih radnih grupa i odazvano lokalno stanovništvo. Prisutnima se obratio Koordinator procesa Dragan Ugrinov, angažovani konsultant Vesna Avramović, kao i predsednik opštine Miloš Markov. Zatim, predstavljen je nacrt Plana razvoja opštine Opovo 2022-2030. i isti je dat na razmatranje i diskusiju, sa ciljem njegovog unapređenja.