KC Opovo: Zbog bolesti muzičara otkazan koncert

KC Opovo: Zbog bolesti muzičara otkazan koncert

Zbog bolesti muzičara otkazan koncert
OPOVO, 8. oktobar 2022 – Koncert „Nekada davno u dalekom Kraljevstvu“ – muzika iz Diznijevih crtanih filmova, koji je trebao da se održi 9. oktobra (nedelja) zbog bolesti muzičara je otkazan.
O novom terminu održavanja koncerta, Kulturni centar Opovo obavestiće naknadno preko svog sajta i lokalnih javnih glasila.

 

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava Crvenkapa

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava Crvenkapa

Pozorišna predstava Crvenkapa
OPOVO, 8. oktobar 2022 – Za kraj Dečje nedelje, na sceni Kulturnog centra Opovo izvedena je pozorišna predstava „Crvenkapa“.
Puna sala dece, veoma zanimljivo adaptirana i režirana priča braće Grim, odlični glumci i sjajna kostimografija izazvali su pravo oduševljenje mlade publike koja je tokom cele predstave bila u inetrakciji sa glumcima na sceni.
U predstavi se sa decom druže braća Grim, koji pokušavaju, uz dečiju pomoć, da napišu bajku “Crvenkapa”. Da li je Crvenkapa stvarno Crvenkapa ili je Žutokapa, dali je Vuk stvarno tako zao ili je on jedna smotana kukavica. Na ta i još mnoga druga pitanja će braća Grim dati odgovore u ovoj kontakt predstavi, prožetoj songovima i igrom.
Tekst i režija: Miodrag Milovanov, scenografija: Dušan Pavlović, kostimi: Snežana Petrović, muzika: Vojislav Savić, uloge: Olivera Viktorović, Marko Milošević i Bojana Đurašković.

 

 

Narodni muzej Pančevo: Izložba MK Vladimir Aleksić & 9. Aleksić kup

Narodni muzej Pančevo: Izložba MK Vladimir Aleksić & 9. Aleksić kup

Izložba MK Vladimir Aleksić & 9. Aleksić kup
Pančevo 8. oktobar 2022 – Izložba pod nazivom “80 godina Staljingradske bitke” realizovana je zajedničkim učešćem dvaju udruženja: Maketarskim klubom “dr. Vladimir Aleksić” i Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Slovenska unija“ u saradnji sa Narodnim muzejem Pančeva. Otvaranje izložbe je u subotu, 8. oktobra u 19 časova.

Izložbu čini 50 tematskih maketa: Vazduhoplova, oružja i oruđa, figura vojnika obeju zaraćenih strana, kao i 64 autentične fotografije iz vremena borbi za oslobođenje Staljingrada.

Bitka za Staljingrad odigrala u periodu od 17.07.1942 – 02.02.1943. godine i jedna je od najvećih i najznačajnijih bitaka, čiji je rezultat preokrenuo tok Drugog svetskog rata.

Ukupni gubici u ljudstvu procenjuju se na između 1,5 i 2 miliona vojnika.

Izložbu maketa možete pogledati do nedelje 15. oktobra.

U nedelju 15. oktobra održaće se  9. Aleksić kup, međunarodno takmičenje maketara:

09-11h – prijava maketa; 11:30h – otvaranje; 12-15h – ocenjivanje maketa; 18h – dodela priznanja

 

Dečja nedelja: Kreativna radionica – atelje u parku

Dečja nedelja: Kreativna radionica – atelje u parku

 Kreativna radionica – atelje u parku

OPOVO, 8. oktobar 2022 – U okviru obeležavanja Dečje nedelje, u Opovu je održana šesta kreativna radionica, ovog puta u velikom ateljeu u opovačkom parku gde su devojčice i dečaci slikali na štafelajima.
Radionicu su vodile primenjene dizajnerjke Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a nakon završetka radionice naši mladi slikari su se pridružili ostaloj deci u Kulturnom centru Opovo gde je izvedena pozorišna predstava Crvenkapa.
Projekat dečjih radionica podržao je Pokrajinski sekretarijat za kuluru, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Kreativna radionica – atelje u parku.; Foto/Glas Opova